Szegedi Arcok

Újabb szegedi siker: Várkonyi Andrea cége menedzselheti a Mészáros-csoport jótékonykodását

Valami elképesztően meglepő módon, újabb szegedi sikernek lehetünk tanúi, hiszen a csütörtökön megjelenő HVG előzetese szerint a Mészáros-csoport jótékonysági programjait menedzselhet az a cég, amelyet Várkonyi Andrea tavaly alapított.

A Várkonyi Andrea által tavaly megalapított cég, a Whitedog Media Kft. feladata ezentúl menedzselni a Mészáros-csoport jótékonysági programját. Ennek a High-Tech Suli nevet viselő programnak a keretében öt általános iskolában felszereltek egy-egy digitális tantermet. A programnak az egyik nagy attrakciója a 3D-s nyomtatás, a CraftBot nevű készüléket vinnék el az iskolákba. Ennek a gyártójába, a Craftunique-ba – amelynek az egyik tulajdonosa Fazekas Csaba, aki a High-Tech Suli lebonyolításáért felelős Alkotó Magyarország Nonprofit Kft.-t is jegyzi – szállt be tavaly 781 millió forinttal a Mészároshoz tartozó MKB Bank, amely így a cég ötödét birtokolja.

AZ ADAKOZÁS NŐI FELADAT

Úgy tűnik, Mészáros az adakozást női foglalatosságnak tartja, hiszen a 2016-ban indított Mészáros Alapítvány motorja is a milliárdos akkori felesége, Kelemen Beatrix volt. A Whitedog szerepe most még elenyésző a Mészáros-csoport jótékonysági akcióiban, ám a vállalkozás dinamikusan bővül. Már most 15 munkatársa van, és újabb állásokat hirdetett meg. Egyáltalán nem meglepő tehát az, hogy Várkonyi Andrea lett a Mészáros Alapítvány jótékonysági programjainak a felelőse, hiszen a korábbi megszólalások alapján nagy az egyetértés kettejük között és csak úgy árad belőlük a harmónia….

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb