Közélet

Napi összefoglaló: kissé emelkedtek a számok mára, ötmillió beoltottnál jöhetnek a lakodalmak

Tiszta őrület jellemezte április utolsó csütörtökjét, hiszen nem maradtunk komoly bejelentések nélkül ma sem. Gulyás Gergely kezdte a hullámot, bejelentette például, hogy ötmillió beoltottnál jöhetnek a lakodalmak. Müller Cecília feloldotta a látogatási tilalmat az idősotthonokban, tehát újra látogathatjuk hozzátartozóinkat Szegeden, de Szijjártó Péter sem tétlenkedett ma, hiszen a beoltottak holnaptól szabadon utazhatnak Magyarország és Szerbia, illetve Magyarország és Montenegró között. Kissé emelkedtek a számok egyébként mára, és megszavazták az európai vakcinaútlevelet is. Hogy egy kis helyi hírt is hozzunk: ma 42 éves a szegedi troliközlekedés, ebből az alkalomból a napokban forgalomba áll a tizedik felújított trolibusz városunkban.

ÖTMILLIÓNÁL TOVÁBBI ENYHÍTÉSEK

Magyarország jól halad az oltásokkal, de nagyon fontos, hogy továbbra is mindenki regisztráljon és vegye fel az oltást, mondta el Gulyás Gergely, ötmillió oltott után pedig feloldhatják a lakodalmakra vonatkozó tilalmat; ez a szám május harmadik hétvégéjére lehet elérhető.

LÁTOGATHATÓAK AZ IDŐSOTTHONOK

A 4 milliós oltottszám küszöbén csütörtökön, a Kormányinfót követően is megtartotta napi tájékoztatóját a koronavírus-járvány miatt felállt operatív törzs. A mai sajtótájékoztatón Müller Cecília feloldotta a látogatási tilalmat az idősotthonokban, tehát újra látogathatjuk az időseket Szegeden, feltéve, ha van védettségi igazolványunk. Ezek mellett Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az érettségizőkhöz szólt.

SZABAD AZ ÚT SZERBIÁBA ÉS MONTENEGRÓBA

Szerbiával és Montenegróval már megvan a megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

KISSÉ EMELKEDTEK A SZÁMOK MÁRA

Az elmúlt 24 óra adatai alapján emelkedés figyelhető meg a fertőzöttek napi számában, mind országosan, mind a megyénkben. 2584 új esetet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 776 983 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 133 új esetet regisztráltak tegnapról mára.

HELLO, EURÓPAI VAKCINAÚTLEVÉL!

Elfogadta az Európai Parlament az úgynevezett digitális zöld igazolványról, vagyis az európai vakcinaútlevélről szóló jogszabálytervezetet – adta hírül közösségi média oldalán a szegedi Ujhelyi István, európai parlamenti képviselő. 

A TIZEDIK TROLIBUSZ IS AZ ÉLVONALBAN SZEGEDEN

Forgalomba áll a Szegedi Közlekedési Társaság tizedik új, modern, a társaság flottaszínének megfelelően piros trolibusza Szegeden. Kilenc flottabeli testvéréhez hasonlóan ez a troli is korszerű, energiatakarékos hajtásrendszerrel rendelkezik, akadálymentes alacsonypadlós kivitelű, a kerekesszékesek részére rámpával ellátott és légkondicionált, hogy minél jobban megfeleljen az utazóközönség igényeinek. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb