Közélet

Napi összefoglaló: csökkentek a számok vasárnapra, sportokban sikeres hétvégét zártunk Szegeden

A sikerek napja volt ez a mai Szegeden, ugyanis több sportágban is taroltunk! Lezárult a Maty-éren a szegedi világkupa, Nagy Péter is országos bajnok lett súlyemelésben, Olasz Annáék taroltak az úszó EB-n és idegenben is legyőzte a MOL-Pick Szeged a Fradit! További jó hír: jócskán csökkentek a számok vasárnapra és a 16-18 évesek több mint 50 százaléka regisztrált az oltásra.

OLASZ ANNÁÉK TAROLTAK AZ EB-N

Betlehem Dávid, Olasz Anna, Rohács Réka és Rasovszky Kristóf kvartettje Európa-bajnoki bronzérmes lett a budapesti kontinensviadal 5 km-es váltóversenyén. A Haász SZUE olimpikonja, Olasz Anna a magyar csapat második úszójaként remekelt, majd Rasovszky Kristóf óriási hajrával harcolta ki a dobogós helyezést.

IDEGENBEN IS GYŐZÖTT A MOL-PICK SZEGED

Tíz nappal az első közönség előtt vívott Pick-meccset követően – melyet szintén a Fradi ellen vívtak a Kékek – újabb győzelmet arattunk a Zöldek ellen, ezúttal idegenben. A győzelem egy percig sem volt kérdés, maximum a gólkülönbség. Akárcsak legutóbb, most is 8 góllal múltuk felül az FTC-t.

MAGYAR BAJNOK LETT NAGY PÉTER

Magyar bajnok lett a Masters országos versenyen a szegedi óriás súlyemelő, Nagy Péter. A sportoló Facebook oldalán közölte a jó hírt, miszerint szakításban 160 kilót, míg lökésben 200 kilót teljesített.

KAJAK-KENU SZEGEDEN

A magyar versenyzők öt érmet, közte egy aranyat szereztek a szegedi kajak-kenu világkupa vasárnap délelőtti döntőiben – adta hírül az MTI. Tarolt a Balla Virág, Takács Kincső duó, a kajakosoknál Lucz Anna és Csizmadia Kolos nyert, kenusoknál Horányi Dóra és Fekete Ádám ezüst-, Molnár Csenge és Hajdu Jonatán pedig bronzérmet szerzett.

CSÖKKENŐ SZÁMOK VASÁRNAPRA

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 718 új esetet regisztráltak hazánkban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 147 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 23 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 61 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 175 főre emelkedett.

A FIATALOK TÖBB MINT 50 SZÁZALÉKA REGISZTRÁLT AZ OLTÁSRA

A 16-18 évesek több mint 50 százaléka regisztrált a koronavírus-elleni vakcinára, az oltások beadása jelenleg is tart – mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb