Blog

Az én Borfeszt-sztorim: újabb nyertesek, Szeged Napjára!

Napsütés, Szeged Napja, hosszú hétvége… Kell ennél több? Szerintünk igen: a Kontyos Borház és a Bortársaság Szeged jóvoltából újabb adag mennyei borral, a Garden Stég, a Trója, a Classic Grill és a Pizza Monkey jóvoltából pedig mediterrán, két fős vacsorákkal lepjük meg a legjobb sztorik beküldőit!

Az elmúlt három nap nyertesei és az ajándékaik:

  • Barna Eszter, nyeremény: egy üveg Kontyos Klára Málnabor + egy két személyes vacsora a Classic Grill teraszán!
  • Huszák Rita, nyeremény: egy üveg Frittmann Rosé a Bortársaságtól + egy két személyes vacsora a Trója teraszon!
  • Kerepes Lia, nyeremény: egy üveg Kontyos Klára Áfonyabor + egy két személyes vacsora a Garden Stégen!

HÁROM SZTORI, TŐLETEK

A nyertesek után pedig jöjjenek a bort és vacsorát érő sztorik, Tőletek, a Szeged365 egyre durvább számban lévő olvasóitól. A nyerteseket és a beküldött történeteket véletlenszerűen sorsoltuk ki, a Random.org segítségével.

BARNA ESZTER ÉS A ZÉRÓ ÓRA ALVÁSSAL, BORMÁMORBAN ABSZOLVÁLT JOGI SZÓBELI VIZSGA (PRIVÁT FACEBOOK ÜZENET)

“Sziasztok! Az én borfeszt sztorim: egyetemista voltam, és a bulipénzt diákmunkával gyűjtöttem össze. Így esett, hogy dolgoztam a borfesztiválon egy villányi pincészetnél. Már az egész borfeszt bezárt, csak a mi faházunknál tartott a buli reggel 5-ig egy kitartó társaságnak köszönhetően.

Bezártuk a csehót és csatlakoztunk a kemény maghoz “néhány” pohár erejéig. Véletlen reggel lett, és akkor jutott eszembe, hogy 8-tól vizsgázom a jogi karon.

Haza buszozni már nem lett volna időm Szőregre és vissza, így a borfesztiválról mentem be szóbelizni. Próbáltam messzebb ülni, hogy ne érződjön a pia szag.

Fogalmam sincs, hogy hogy hoztam össze, de 4-est kaptam.”

HUSZÁK RITA ÉS A HORRORISZTIKUS RÓZSABOKOR (E-MAIL, AZ [email protected])

“Sziasztok! Elküldöm a borfesztiválos sztorim. Pár éve élek szegeden és az első borfesztiválos alkalomra elhívtam a barátnőm. Pár pohár bor és egy kis jókedv után arra lettünk figyelmesek hogy a közelünkben egy asztalon 10-12 db üveg poharat ott hagytak. Egy pár ült az asztalnàl és megkérdeztük tőlük, hogy kapunk-e a poharakból. Nekik nem kellett csak 4 db így 8 db pohár lett hirtelen a tulajdonunkban. Szóval 4-4 poharat tartottunk kótyagos állapotban a kezünkben amikor elindultunk haza. Pár perc séta után a barátnőmnek eszébe jutott hogy neki sajnos illemhelyre kell mennie és mivel nem volt semmi a közelben elment a bokorba. Ekkor egy sikolyra lettem figyelmes. Sajnos sötét volt és nem vette észre hogy mi van mellette így beleült egy rózsabokorba.. Mondanom sem kell hogy hazáig röhögtünk. Nagyon jó volt az az este és sajnálom hogy most is és tavaly is elmaradt.”

KEREPES LIA: A LÁNY, AKI ELADTA ŐSI GÁBOR BORÁT ŐSI GÁBORNAK (FACEBOOK ÜZENET)

“Ez egy igazán vicces történet volt. Álldogáltam a kedvenc Villányból jött standom előtt, a rozémmal. Mondom a kiszolgáló srácnak, szeretnék én is itt dolgozni a borfeszt ideje alatt. Mondja OK, próbáljuk meg, hogyan csalogatnád ide a vendégeket. Leszólítottam vagy 4-5 emberkét, vásároltak is a villányi nedűből. Észrevettem, hogy kedvesen mosolyogva figyel egy fiatalember már vagy 10 perce. Mondom neki, jöjjön csak közelebb, kóstolja meg a borokat. Erre azt reagálta az eladó csávó, hogy na, levizsgáztam, hogy még a borászat tulaját is sikerült becserkésznem kóstolóra… Gondolom már Ősi Gábor nem emlékszik rá, de jövőre mennék hozzá kiszolgálni.”

SZTORIK BALLA GÉZÁTÓL, TARJÁN ZSÓFITÓL ÉS KOCH CSABÁTÓL SZEGED NAPJÁRA

Veletek párhuzamosan a Szegedi Borfesztivál fellépői, alapítói és borászai is elmesélték a legzúzósabb történeteiket, ha ütős olvasnivalót keresel péntek délutánra, íme:

Ma este Ásós Gézával, az ország és a galaxis első cigányvendéglőjének alapítójával és a töltött káposztával jövünk, ami jobb, mint a szex (bocs, nem mi mondtuk).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb