Kikapcs

Biciklizel Szegeden? Mutatjuk, hogyan közlekedhetsz a Szilléri sugárúti körforgalmakban

Megérkezett a Magyar Kerékpárosklub Szegedi Területi Szervezetének következő oktatóvideója, melyben azt mutatják be, hogyan közlekedhetünk Szegeden szabályosan kerékpárral a Szilléri sugárúti körforgalmakban.

TÖBB HELYEN IS MEGVÁLTOZOTT SZEGEDEN A FORGALMI REND, AMI FŐLEG A KERÉKPÁROSOKAT ÉRINTI

A közelmúltban befejezett beruházások folytán több szegedi kereszteződésben változott a forgalmi rend, ami főleg a kerékpáros közlekedést érinti, hívta fel rá a figyelmet a Magyar Kerékpárosklub Szegedi Területi Szervezete, ezért érdemes megtekinteni, hogyan tudunk az adott útszakaszokon szabályosan és természetesen biztonságosan biciklizni.

NÉZZÜK, HOGYAN ÉRDEMES KÖZLEKEDNI A CSILLAG TÉRI KÖRFORGALOMBAN ÉS A SZILLÉRI – FECSKE UTCA TALÁLKOZÁSÁNÁL LÉVŐ KÖRFORGALOMBAN

Az alábbi oktatóvideóban a készítők abban nyújtanak segítséget, hogy a Csillag téri körforgalomban, és a Szilléri sugárút – Fecske utca körforgalomban hogyan érdemes és szabályos bringázni. A Csillag téren fölfestették a burkolati jeleket, és alaposan kitáblázták a forgalmi rendet, új le- és fölvezető szakaszok épültek a Lugas utcán kijelölt kerékpáros nyomokhoz, és a Retek utcáról is egyszerűen átjuthatunk a Szilléri sugárútra anélkül, hogy a Csillag térre be kellene mennünk.

Már korábban elkészült, de nemhogy magyar-, hanem még világviszonylatban is különlegességnek számít a Szilléri sugárút – Fecske utca találkozásánál lévő körforgalom, ahol a kerékpárutat a többi közúti ághoz hasonlóan külön ágként bevezetik a körpályához. Így a biciklizők is azonos feltételekkel használhatják a körforgalmat, nem kell járdán, zebrán ügyeskedniük, vagy minden sarkon elsőbbséget adniuk.

Forrás: Magyar Kerékpárosklub Szegedi Területi Szervezete

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb