Közélet

Napi összefoglaló: megérkezett a Sisi-kiállítás kollekciója Szegedre, hamarosan megnyitnak három kishatárt a megyében

Régóta várt hír futott be ma: hamarosan vége az órákig tartó sorbaállásnak, nyitnak a kishatárátkelőhelyek a megyében! Mindeközben befutott a Sisi-kiállítás kollekciója is Szegedre és hoztunk némi koronavírussal kapcsolatos infót is, mert ma már nem maradtunk Operatív Törzs nélkül sem. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

JÖJJÖNEK A NAPI COVID-ADATOK!

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 117 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 206 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 3 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 17 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 883 főre emelkedett.

SZÜKSÉG LEHET A HARMADIK OLTÁSRA…

“Egyelőre bármely oltóanyagnál szükség lehet harmadik oltásra. Kullancsoltásból is 3 oltásos séma van, könnyen lehet, hogy szükség lesz rá, a kutatások, felfedezések zajlanak, egy hónappal járunk mindig a korábbi eredményeink előtt. Minden tudományos informácót hivatalosan le fognak közölni, ahogy eddig is” – mondta a harmadik oltásra vonatkozó kérdésre Müller Cecília.

NYITNAK A HATÁRÁTKELŐHELYEK

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ma délután jelentette be a szupert hírt, miszerint jövő hétfőtől, azaz június 14-től rendes munkaidővel megnyitnak 3 kishatárt Szerbia és Magyarország között. Újra rendes munkaidőben járható lesz a Bajmok – Bácsalmás, Királyhalom – Ásotthalom és a Gyála – Tiszasziget kishatárátkelőhely is.

HOPP! BEFUTOTT A SISI-KIÁLLÍTÁS KOLLEKCIÓJA SZEGEDRE

Megkezdődött a visszaszámlálás és mi már tűkön ülve várjuk, hogy június 26-án, a szegedi közönséggel együtt megtekinthessük a parádés Sisi – kiállítás kollekcióját, mellyel debütál a frissen nyíló Móra Ferenc Múzeum. Addig is, az izgalmak csak még jobban fokozódnak, hiszen ma délután megérkezett városunkba az a híres ruhadarab, melyet a Magyarok Királynéja 1898. szeptember 10-én, a meggyilkolásakor viselt Genfben.

KORSZERŰSÖDNEK AZ UTAK SZEGEDEN

Belterületi gazdasági utakat korszerűsít a szegedi önkormányzat 1,327 milliárd forintból, uniós támogatással – tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

NAPOKON BELÜL MEGKEZDŐDHET A TISZAVIRÁGZÁS

Nem hagy minket nyugodni a tiszavirágzás kezdetének várható időpontja, ezért gyorsan rá is kérdeztünk Tokodi Bélánál, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád megyei titkáránál, hogy akkor mikorra várhatjuk a kérészek násztáncát? A titkár információi szerint Bodrognál egy-két példány már előbújt, Szegednél viszont a jövő hét végén lesz érdemes késő délutánonként sasolni a kérészeket a Tiszán!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: white berry runtz
'Fel a tetejéhez' gomb