Mindenmás

Napi pakk: 34 fokkal, rengeteg szegedi programmal és magyar-francia meccsel indul a hétvége

Ma biztosan nem fogunk unatkozni Szegeden, hiszen telis – tele a Napfény városa jobbnál jobb programokkal, úgyhogy tuti megtalálod köztük a neked valót! Ráadásul lerághatjuk mind a tíz körmünket a délutáni meccsen, ugyanis az EB-n újra pályára lépnek a magyarok, ezúttal a franciákkal csapnak össze! Hajrá magyarok, nagyon szurkolunk Nektek! Este pedig a Portugália – Németország és a Spanyolország – Lengyelország mérkőzésen izgulhatunk! Kapcsolj ki, élvezd a hétvégét és tarts továbbra is a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Gyárfás, Rómeó, Julianna, Hajnalka és Mihály nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 77 éve, 1944 – ben megjelentek a Life magazinban Robert Capa magyar fotós képei a normandiai partraszállásról.
  • 43 éve, 1978 – ban “megszületett” Garfield a macska.
  • 175 éve, 1846 – ban a mai szabályok szerint először játszottak baseballt, Amerikában.
  • 94 éve, 1927 – ben megszületett Bánffy György, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész (Linda; Mephisto; Az Ötödik pecsét).
  • 85 éve, 1936 – ban megszületett Bács Ferenc, Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész. (Tigris és Brinkmann professzor hangja)
Fotó: filmarchiv.hu
  • 67 éve, 1954 – ben megszületett Kathleen Turner amerikai színésznő (A rózsák háborúja; A smaragd románca).
  • 8 éve, 2013 – ban meghalt Horn Gyula politikus, miniszterelnök.
  • 58 éve, 1963 – ban három napos útja után visszatért a Földre az első női űrhajós Valentyina Tyereskova.
Fotó: cultura.hu
  • 40 éve, 1981 – ben kiállították a legnagyobb ismert narancsot, ami 2,5 kg-ot nyomott.
  • 14 éve, 2007 – ben Meghalt Klausjürgen Wussow német színész a Klinika című filmsorozat Prof. Klaus Brinkmann-ja.
Fotó: origo.hu
  • 1931. június 19-én a Szentszék Szegedet püspöki székhelynek nyilvánította, és a Fogadalmi templomot a csanádi székesegyház rangjára emelte.

IGAZI KÁNIKULAI IDŐRE SZÁMÍTHATUNK MA SZEGEDEN

Egy biztos, ma sem fogunk fázni Szegeden, ugyanis folytatódik a kánikula a Napfény városában! Csapadékra nem kell számítani, de egész nap élénk lehet az északi-északkeleti szél. Hajnalban 17-19 fokot mérhetünk, napközben pedig igencsak felszökik a hőmérő higanyszála: akár 34 fok is lehet Szegeden!

MÁTÓL MÁSODFOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS LÉP ÉLETBE SZEGEDEN

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 19-én (szombat) 00:00 órától június 22 (kedd) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

INDUL A TRICIKLI FESZTIVÁL SZEGEDEN

Tricikli Fesztivállal készül a MASZK Egyesület Szegeden. A kerékpáros irodalmi fesztivált június 19-én szombaton rendezik meg három különböző helyszínen, mégpedig a Baka István emléktúrával egybekötve – írja közleményében az egyesület. 

MA ISMÉT LESZ BÁRKA KÉZMŰVES – ÉS RÉGISÉGKIKÖTŐ A FOKÁN

Ma reggel 8-tól este 20.00-ig, antik kiállítókkal és különlegességekkel várják az érdeklődőket, és ha minden jól megy, a Kézműveskikötő egy héttel később térhet vissza a Fokára.

E – HULLADÉKGYŰJTÉSI AKCIÓ LESZ MA SZEGEDEN

Elektronikai hulladékgyűjtési akciót hirdet Kothencz János önkormányzati képviselő Szegeden. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett akció június 19-én, az Etelka sori Autós Tanpálya területén lesz reggel 8-tól 12 óráig. Ez alatt az idő alatt bárki megszabadulhat az otthon feleslegessé vált, elromlott elektromos háztartási gépektől, amelyeket egyébként tilos a kommunális hulladékba helyezni.

MÁTÓL VÁLTOZIK A SZEGEDI IC-K MENETRENDJE

A MÁV június 19-től július 17-ig a Nyugati pályaudvaron a tetőfelújítás és a csarnokban végzett munkák mellett további fontos karbantartásokat is végez, amelyeket nem lehetne kivitelezni a vonatforgalom folyamatos fenntartása mellett, ezért a munkálatok idején változásra számíthatnak a közlekedők a szegedi IC-k vonalán is. 

PROGRAMOK KAVALKÁDJA VÁR EZEN A HÉTVÉGÉN IS SZEGEDEN

Kitört a hétvége a Napfény Városában, Mi pedig hozzuk a legtutibb programokat, hogy ne maradj le semmiről. Szurkolásra fel! Jön a magyar-francia meccs, de készül a Tisza DOKK, a Hungi és a Városi Rock Klub is, sőt! Lesz fényfestés és koncert a REÖK-palotánál, de nem maradunk Szent István téri dzsembori, valamint Bárka Régiségvásár nélkül a hétvégén Szegeden!

FOLYTATÓDIK AZ UTOLSÓ SZENT ISTVÁN TÉRI KÉZMŰVES ÉS BORPIAC

Ha szeretnéd még egyszer utoljára belevetni magad a Szent István téri kézműves és borpiac színes kavalkádjába, ez az utolsó alkalom, hogy megteheted, ugyanis a rendezvény elbúcsúzik a szegediektől, június 18 -20 között kerül rá sor utoljára a Napfény városában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb