Közélet

Napi összefoglaló: augusztus 1-től jön a harmadik oltás, színészek és focisták párharca Szegeden

Ha péntek, akkor Orbán Viktor és Kossuth Rádió. Természetesen ma sem maradt el a miniszterelnök szokásos heti bejelentésekkel megfűszerezett interjúja a rádióban. Volt itt még ma egyébként egy kis koronavírus adatdömping és az is kiderült, hogy Ausztria szigorít. Barátságos meccset játszottak ma a Puskás musical színészei a Szeged-Csanád GA ellen és kaptunk némi tájékoztatást arról is, hogy a múzeum régészei számos tuti dolgot ástak elő Szeged belvárosa alól. Öveket becsatolni, itt a napi összefoglaló.

ORBÁN VIKTORRAL INDULT A REGGEL

Harmadik vakcina, kötelező oltás, idősek és tinédzserek kérdésköre, – ezekről a témákról is beszélt Orbán Viktor péntek reggel, a Kossuth Rádióban.

HÁROM ÚJ FERTŐZÖTT SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 64 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 725 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 3 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt két beteg, így az elhunytak száma 30 015 fő. 

AUSZTRIÁBAN SZIGORÍTANAK

Az elmúlt napokban jelentősen emelkedett az új megbetegedések száma, ezért az osztrák válságstáb új intézkedéseket javasolt – írja az MTI. Pedig már úgy volt, hogy Ausztria enyhítéseket vezethet be, ám sajnos fordult a kocka, inkább szigorítások jönnek.

HAMAROSAN ELKEZDIK A HÍD UTCA CSOMÓPONTJÁNAK A FELÚJÍTÁSÁT IS SZEGEDEN

A kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő átalakításokat végeznek a megújuló Oskola utcában, a Belvárosi híd lábánál lévő csomópontban és a Stefánián. Július 24-én (szombaton) üzemkezdettől tervezetten egy hétre lezárják a Híd utcát a Belvárosi híd hídfője és a Deák Ferenc utca között vízvezeték-rekonstrukció és részleges burkolatépítés miatt. 

ÁSKÁLÓDTAK SZEGED ALATT A RÉGÉSZEK, EGY CSOMÓ TUTI DOLGOT TALÁLTAK

Az egykori szegedi vár mellett elterülő, a mai belváros ősének tekinthető Palánk városrész területén mindezidáig nem volt lehetőség nagyobb felületű ásatás elvégzésére, az idei évben azonban erre is alkalma nyílt a Móra Ferenc Múzeum Régészeti Osztályának – olvasható a Facebook oldalukon. A régészek az ásatás során többek között felleltek egy bajonettet, egy teljesen ép réz távcsőt, némi selyem ruhaneműt és számos érdekes tárgyat az 1920-30-as évekből.

DOBÓ KATA FILMJÉBEN JÁTSZIK BOROVICS TAMÁS

Decemberben kerül a mozikba az a mesefilm, amit Dobó Kata rendezett, és amelyben szerepet kapott Szegedről Borovics Tamás. Az El a kezekkel a Papámtól! előzetese már elérhető a youtube-on, mi pedig kíváncsian várjuk majd a teljes filmet, főleg úgy, hogy a Szegedi Nemzeti Színház oszlopos tagját is viszontláthatjuk benne.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS A SZEGED-CSANÁD GA ÉS A PUSKÁS MUSICAL SZÍNÉSZEI KÖZÖTT

Igazán különleges mérkőzésnek adott otthont péntek délelőtt a Szent Gellért Fórum. A Puskás, a musical szereplői, akik július 17 – én és 18 -án a legendás Aranycsapat tagjait fogják megszemélyesíteni a Dóm tér színpadán, öltöttek magukra focimezt és játszottak egy rövid meccset a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata ellen. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb