- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Napi összefoglaló: olyan korlátozások jöhetnek, amelyek a be nem oltottakra vonatkoznak, feltárták Szeged középkori városmagjának egy részletét

- Hirdetés -

Nem ugrott meg csütörtökre sem az újonnan azonosított fertőzöttek száma, Szegeden és környékén is csupán egy új esetet regisztráltak. Mindeközben már mindenki a negyedik hullámról beszél: Gulyás Gergely szerint olyan korlátozások jöhetnek, amelyek a be nem oltottakra vonatkoznak, Kemenesi Gábor pedig azt mondta, hogy már a nyáron ideér. A nap tuti híre is befutott már délelőtt: egy belvárosi ásatás során Szeged középkori városmagjának egy részletét tárják fel a Móra Ferenc Múzeum régészei. Mutatjuk a nap kiemelt híreit, itt a napi összefoglaló!

EGY ÚJ ESET SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

- Hirdetés -

Egy beteg meghalt és újabb 71 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 583 815 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 344 123-an már a második adag vakcinát is megkapták. Szegeden és környékén egyetlen új esetet regisztráltak.

ÚJ KORLÁTOZÁSOK JÖHETNEK A NEGYEDIK HULLÁMBAN

Eget rengető bejelentés nélkül pörgött le a csütörtök délelőtti, villámgyors, egy személyes Kormányinfó. Az esemény hagyományos (újságírói kérdések előtti) részében a delta variánsról, a miniszterelnök által bejelentett népszavazásról és arról volt szó, hogy a brüsszeli csetepaté végéig a magyar állam előfinanszírozza a helyreállítási alap forrásait. Egy igazán hasznos információ azonban csak beszaladt a végére, mégpedig egy újságírói kérdésre adott válasz közben.

NYÁRON BEROBBANHAT AZ ÚJABB HULLÁM

Kemenesi Gábor virológus szerint már nyáron berobbanhat a koronavírus negyedik hulláma. Az InfoRádiónak nyilatkozó kutató úgy véli: korántsem hihetünk abban, hogy csak úgy eltűnik a járvány, szerinte idővel szezonális lesz, és visszatérnek a korábbi járványügyi szabályok.

MA MÁR SOKKOLTAK A RENDŐRÖK

Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtónyilvános eseményt tartott ma, ahol bemutatták a rendőrségi kényszerítő eszközöket, többek között a nagy érdeklődésre számot tartó TASER X2 elektromos sokkoló eszközt és a rendezvénybiztosítások alkalmával használt felszereléseket. Ez azért érdekes számunkra, mert várhatóan ősztől már a szegedi rendőrök is sokkolhatnak, tehát érdemes megismerkedni közelebbről is a fent említett eszközzel.

MEGTALÁLTÁK SZEGED KÖZÉPKORI VÁROSMAGJÁT

Szeged középkori városmagjának egy részletét tárják fel a Móra Ferenc Múzeum régészei egy belvárosi ásatás során – tudtuk meg az intézmény szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. Egy rendkívül jó állapotban megmaradt fa cölöpsorra és sáncárokra is bukkantak, mely egy középkorban készült erődítés lehetett a Palánk városrész körül. 

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb