Közélet

Napi összefoglaló: olyan korlátozások jöhetnek, amelyek a be nem oltottakra vonatkoznak, feltárták Szeged középkori városmagjának egy részletét

Nem ugrott meg csütörtökre sem az újonnan azonosított fertőzöttek száma, Szegeden és környékén is csupán egy új esetet regisztráltak. Mindeközben már mindenki a negyedik hullámról beszél: Gulyás Gergely szerint olyan korlátozások jöhetnek, amelyek a be nem oltottakra vonatkoznak, Kemenesi Gábor pedig azt mondta, hogy már a nyáron ideér. A nap tuti híre is befutott már délelőtt: egy belvárosi ásatás során Szeged középkori városmagjának egy részletét tárják fel a Móra Ferenc Múzeum régészei. Mutatjuk a nap kiemelt híreit, itt a napi összefoglaló!

EGY ÚJ ESET SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Egy beteg meghalt és újabb 71 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 583 815 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 344 123-an már a második adag vakcinát is megkapták. Szegeden és környékén egyetlen új esetet regisztráltak.

ÚJ KORLÁTOZÁSOK JÖHETNEK A NEGYEDIK HULLÁMBAN

Eget rengető bejelentés nélkül pörgött le a csütörtök délelőtti, villámgyors, egy személyes Kormányinfó. Az esemény hagyományos (újságírói kérdések előtti) részében a delta variánsról, a miniszterelnök által bejelentett népszavazásról és arról volt szó, hogy a brüsszeli csetepaté végéig a magyar állam előfinanszírozza a helyreállítási alap forrásait. Egy igazán hasznos információ azonban csak beszaladt a végére, mégpedig egy újságírói kérdésre adott válasz közben.

NYÁRON BEROBBANHAT AZ ÚJABB HULLÁM

Kemenesi Gábor virológus szerint már nyáron berobbanhat a koronavírus negyedik hulláma. Az InfoRádiónak nyilatkozó kutató úgy véli: korántsem hihetünk abban, hogy csak úgy eltűnik a járvány, szerinte idővel szezonális lesz, és visszatérnek a korábbi járványügyi szabályok.

MA MÁR SOKKOLTAK A RENDŐRÖK

Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtónyilvános eseményt tartott ma, ahol bemutatták a rendőrségi kényszerítő eszközöket, többek között a nagy érdeklődésre számot tartó TASER X2 elektromos sokkoló eszközt és a rendezvénybiztosítások alkalmával használt felszereléseket. Ez azért érdekes számunkra, mert várhatóan ősztől már a szegedi rendőrök is sokkolhatnak, tehát érdemes megismerkedni közelebbről is a fent említett eszközzel.

MEGTALÁLTÁK SZEGED KÖZÉPKORI VÁROSMAGJÁT

Szeged középkori városmagjának egy részletét tárják fel a Móra Ferenc Múzeum régészei egy belvárosi ásatás során – tudtuk meg az intézmény szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. Egy rendkívül jó állapotban megmaradt fa cölöpsorra és sáncárokra is bukkantak, mely egy középkorban készült erődítés lehetett a Palánk városrész körül. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb