KözéletVideo365

Szeged365 videóriport: fináléban az egykori Cserepes Sori Piac bontása

A Cserkó még január 31-én bezárt, azonban az “utódja”, az egykori árusokat újra egyesítő piac már előkészítés alatt van. Igaz, az utóbbinak nem éppen ideális a helyszíne plusz a nyitás is csúszik, de legalább lesz valami. Az utóbbi napokban elég alaposan megmozgatta a Szeged365 olvasóit a téma, rengetegen kérdeztétek, mi a helyzet a régi placcal.

Kiugrottunk megnézni, egyben megmutatni Nektek.

Szívszorító:

A videó augusztus utolsó napján készült, néhány bódé még áll, de már azokat is bontják. Az asztalokat az új piac (polgármesteri körökhöz közel álló) üzemeltetése információink szerint már átszállította az új helyszínre. Hogy a roppant értékes terület sorsa mi lesz, hivatalosan még nem derült ki,

  • a városban keringő pletykák hónapok óta egy milliárdos ingatlanbizniszről és egy esetleges lakópark-építésről szólnak,
  • azonban mivel a polgármesteri hivatal a bezárás óta semmiféle megkeresésre nem reagál a témában, sem cáfolat, sem megerősítés nem érkezett a fentiek kapcsán.

MOST SZOMBATON NYITOTT VOLNA AZ ÚJ PIAC, DE EL KELLETT HALASZTANI

Technikai okok miatt későbbre halasztották a Cserepes Sori Piac egykori árusait felvonultató új, a Röszkei útra tervezett piactér megnyitását – tudtuk meg Ajtai Évától, az árusok képviselőjétől. A 45 ezer négyzetméteres területet még nem sikerült 100%-os állapotra hozni, a szombati nyitás egyelőre ugrott. Mint a korábban hosszú évekig a Cserepes Sori Piacon értékesítő szegedi hölgytől megtudtuk, várhatóan szeptember 13-án egy teszt jellegű nyílt napot tartanak majd, ahol 30-40 árus fog visszatérni a nagyközönség előtt.

KORÁBBAN ÍRT CIKKEINK A TÉMÁBAN

Ha lemaradtál volna bármiről (is), íme egy kis összesítés az eddig történt eseményekről plusz pár Szeged365 írás a témában. A Cserkó-gate eseményei, kronológiai sorrendben:

Exkluzív Szeged365 interjúk a pórul járt bérlőkkel:

Egy masszív bukta, amelyet a bezárás miatt szenvedett el a város költségvetése:

…és egy “akkor és most” Szeged365 videóriport, míg a mostani cikkünk témája a bontás fináléja, az alábbi videó az első napon készült, még februárban:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb