Szegedi Arcok

Szeged365 live: A 8 éves kisbeteg Hanna hamarosan elhagyhatja a szegedi Gyermekklinikát, mindezt az „Ajándékozz életet” programnak köszönhetően

Nem mindennapi sajtótájékoztatót tart ma az RC Szeged Dóm a Gyermekklinika könyvtárában, ugyanis az eseményen megismerhetjük a Gift of Life program 40. gyógyult kisbetegét, Szőcs Hannát, aki hamarosan elhagyhatja a Gyermekklinikát.

Hanna 8 éves kézdivásárhelyi kislány második műtétjét követően kerül hazaengedésre a klinikáról. Első műtétjére 2020. januárban került sor a Gift of Life program harmadik ütemében. A sajtótájékoztatón mindezek mellett a GOL program negyedik állomásának részleteiről is hallhattunk. Kövesd velünk élőben, hogy ne maradj le semmiről!

HANNA SZÍVÉN KÉT ELTÉRÉST IS FELFEDEZTEK

Katona Márta, a Szegedi Tudományegyetem gyermekgyógyászati klinikájának professzora elmondta, a nyolcéves Szőcs Hannánál egy olyan erdélyi kardiológus fedezte fel a szívfejlődési rendellenességet, aki korábban részt vett egy Szegeden, határon túli orvosok számára rendezett továbbképzésen. A kislánynál elvégzett vizsgálatok kimutatták, hogy két eltérés is található a szívében, melyek operációját egyszerre nem lehet elvégezni. Tavaly, év elején a szíve két pitvara közötti sövényen található nyílást szüntették meg, majd most egy nyitva maradt ér elzárását is elvégezték egy katéteres műtéttel – mondta az egyetemi tanár.

NINCS MEGÁLLÁS, TÖBB MINT 30 MILLIÓ FORINT GYŰLT ÖSSZE

Elekes Zoltán, az RC Szeged Dóm képviseletében elmondta, hogy a Gift of Life program nem csak a szegedi Rotary Club-nak, hanem a nemzetközi szervezetnek is az egyik legnagyobb projektjének számít. Szőcs Hannát a Gift of Life program harmadik ütemében műtötték meg Szegeden. Nincs megállás, hiszen a negyedik ütem újabb segítséget nyújtanak a beteg gyermekeknek. A nemzetközi Rotary mozgalom és az 55 hazai klub összefogásának köszönhetően a program negyedik ütemére – melyet a Szeged Dóm Rotary Club koordinál eddig jelenleg több mint 100 ezer dollár (több mint 30 millió forint) gyűlt össze, de ezen felül folyamatosan érkeznek az adományok, így biztosítva van a további segítség a határon túli gyermekek részére. A program keretében 15-20 további műtétet terveznek csak Szegeden, emellett legalább ötöt Budapesten.

HANNA MŰTÉTJE A KACSAFUTAMNAK KÖSZÖNHETŐ

Elekes Zoltán a sajtótájékoztatón azt is kiemelte, hogy Hanna sikeres szívműtétje a szeptember elején megrendezett Pizza Monkey VI. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Versenynek köszönhető. Ezen a jótékonysági eseményen 1 millió 80 ezer forintot gyűjtöttek össze. Hanna maga is elmondta, hogy most már jól van és ma végre haza is mehet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb