Közélet

Orbán Viktor a Kossuthon: 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kapnak az idősek (frissítve)

Elrajtolt a menetrend szerinti Orbán-interjú a Kossuth Rádióban, a miniszterelnök többek között a járvány elleni védekezésről, az SZJA visszatérítésről és a gázárakról beszél. Cikkünk folyamatosan frissül.

EGY JÓ HÍR AZ IDŐSEKNEK, PÉNTEK REGGELRE

Orbán Viktor rögtön az elején bedobta a jófej-gránátot, mint elmondta, a magasabb gazdasági növekedésnek köszönhetően 80 ezer forint lesz a nyugdíjprémium, amit novemberben fizetnek ki. Ez minden nyugdíjasnak jár, viszont az év második felére eső magasabb inflációt is korrigálni kell, így lesznek olyan nyugdíjasok, akik 100 ezer forintot is kaphatnak.

EGY KIS GYURCSÁNY, EGY KIS TIZENHARMADIK HAVI

“2010-ben azt vállaltuk, hogy kijavítjuk a Gyurcsány-kormány hibáit” – kezdődött a must have Gyurcsány-blokk, majd a miniszterelnök hozzátette, mára sikerült úgy átszervezni a magyar gazdaságot, hogy a következő év elején kétheti plusz nyugdíjat ki tudnak fizetni, de ha sikeres lesz a kormány gazdaságpolitikája, akkor február elején akár a teljes 13. havi nyugdíjat ki tudják majd fizetni.

MAJDNEM KÉTMILLIÓ EMBER KAPJA VISSZA A BEFIZETETT ADÓJÁT

Orbán Viktor közölte, hogy szinte biztosan 5,5 százalék felett lesz a gazdasági növekedés. A pandémia az idősek mellett a gyermeket nevelő családokat terhelte meg. A nagyobb növekedésből származó pluszpénzt pedig a gyermeket nevelő családok kaphatják meg – mondta a kormányfő, majd hozzá tette:

Összességében 1,9 millió ember kapja vissza a befizetett adóját február közepéig.

GÁZ VAN, HA NINCS GÁZ

Ma a legolcsóbb a gáz Európában itthon – mondta a miniszterelnök, majd hozzá tette, nagy csata volt a nemzetközi cégekkel és Brüsszellel a rezsicsökkentés miatt. “Ma a legolcsóbb a gáz Európában itthon, és az áram a második legolcsóbb. Mi vesszük az energiát, mert nincsenek ilyen forrásaink” – mondta a kormányfő. Orbán Viktor azt nyilatkozta, hogy Nyugat-Európában olyan gázáremelések vannak, amitől itthon már elszoktunk. A politikia kritikákat és az energiaellátást nem lehet összekötni, és az oroszokkal meg kellett egyezni – mondta a kormányfő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb