BlogSzegedi ArcokVideo365

Szegedi Sikersztorik: szegedi sminkes állhatott dobogóra a kozmetikus szakma hazai legnagyobb rendezvényén

A szegedi lányok a legszebbek, tartja a mondás, ami főleg igaz, ha szegedi lány sminkeli őket! Fehér-Szűcs Márti kiválóan ért hozzá, hogyan emelje ki vendégeiben az egyediséget, a nőiességet, és valószínű szépérzékének is köszönhető, hogy november 6-án, a Budapesten megrendezett Beauty Forum-on második helyezést ért el a 31. Make-up Magyar Kupán, kreatív make-up kategóriában, ahol magyar nemzeti motívumokat kellett életre kelteniük a versenyzőknek. A megmérettetésről maga Márti mesélt kameránk előtt, sőt be is mutatott nekünk egy egyszerűen elkészíthető őszi sminket!

HOSSZÚ FELKÉSZÜLÉS ELŐZTE MEG A VERSENYT

Fehér-Szűcs Mártit, az Eunoia – makeup&style tulajdonosát már sokan ismerhetik Szegeden, hiszen az ő nevéhez fűződött a márciusban megrendezett Mindennap csinosan 30 napos kihívás, mellyel a hölgyeket kívánta ösztönözni arra, hogy a karantén ellenére dobják félre a mackó nadrágot és vegyék fel a legszebb ruhájukat. Azóta a fiatal sminkes férjhez ment, s alighogy visszatért a nyáron nászútjáról belevetette magát a felkészülésbe, ugyanis elhatározta, megméretteti magát a kozmetikus szakma hazai legnagyobb rendezvényén, a Beauty Forum-on, melyre november 5-6. között került sor Budapesten, a Lurdy Házban.

MÁRTI A LEGJOBBAKTÓL TANULT

Márti a szakma csínját-bínját a legjobbaktól tanulhatta el: a nemzetközileg is elismert Miskolczi Kinga sminkmester iskolájába járt, a jelenlegi versenyre pedig az Európa-bajnok sminkessel, Tamis Tijanaval közösen készültek fel, együtt dolgozták ki azokat a motívumokat, amelyek nemcsak a közönséget, hanem a zsűrit is lenyűgözték.

EGY ELŐREMUTATÓ STÍLUSÚ SMINK SZÜLETETT

“Kreatív smink kategóriában indultam. Itt azt kell tudni, hogy a szemöldökig lehet díszíteni a szemhéjat, azon túl nem mutathat a smink figurális része. Úgyhogy, ez volt a kiindulási pont, amin belül megvalósítottuk a magyar nemzeti motívumokat. Nem akartunk semmiképp egy átlagos sminket készíteni, ezért egy előremutató stílust álmodtunk meg. A mintában leveleket akartunk mindenképp megjeleníteni, ezt pirossal ábrázoltuk, a tusvonal helyén pedig egy zöld levélminta rajzolódott ki. A lila a kedvenc színem, azt mindenképp bele akartuk vinni a sminkbe”, mesélte el Márti, aki azt is elárulta, nem egy izgulós típus, de azért volt benne egy kis drukk a verseny alatt. Szerencsére ilyenkor elég volt csak a közönség soraiban az őt biztató Tamis Tijanara néznie és újdonsült férjére, aki, ahogy Márti fogalmazott, az ő kabalája és jelenlétével végig támogatta a nagy megmérettetésen.

“A KÖZÖNSÉG ELISMERÉSÉT HALLVA ÚGY ÉREZTEM, MÁR MOST NYERTEM”

“Nem gondoltam, hogy dobogós leszek, mert egy rettentő erős mezőny volt, csodaszép sminkek készültek, mindenki nagyon ügyes volt. Amíg sminkeltünk a verseny alatt, nagyon sokan ott álltak mögöttünk, nagyon sokan mondták, hogy úristen, de jó, és ahogy hallgattam ezeket a visszajelzéseket úgy éreztem, én már most nyertem, annyira jó érzéssel töltött el, hogy tetszik a közönségnek, amit csináltam, nagyon büszke voltam az egész munkára”, emlékezett vissza Márti a megmérettetés pillanataira.

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb