Szegedi Arcok

Európa bajnok lett kreatív smink kategóriában a szegedi születésű Tamis Tijana

Januárban, a Párizsi Világbajnokságon elért előkelő 8. helyezését követően ismét a legjobbak közé választották a szegedi születésű Tamis Tijana sminkmestert, aki az OMC Hairworld Európa bajnokságon, ami a VB után a második legrangosabb versenynek számít a szakmában, a dobogó csúcsán, első helyen végzett kreatív smink kategóriában. A megmérettetésről a bajnok szépítésszel beszélgettünk.

Tijana elmondta, a januári világbajnokságon elért rangos 8. helyezés új lendületet adott számára, ezért a verseny lezárását követően szinte azonnal el is kezdett készülni a következő megmérettetésre, az Európa bajnokságra. Itt is a kreatív smink kategóriát célozta meg a bajnok, hiszen elmondása alapján ebben a részben mutatkozhat meg igazán a valódi technikai tudás. Tijana ebből az alkalomból egy merész menyasszonyi sminket varázsolt modelljének.

Fotó: tamistijana/Facebook

A magyar lány smink alkotása pedig a hét különböző országot képviselő zsűri valamennyi tagját lenyűgözte, szinte a maximális pontszámot megadták neki. Tijana azt is elárulta, a világbajnoksághoz hasonlóan itt is Horváth Csenge, Fésűs Nelly, színésznő lánya volt a modellje, akivel már összeszokott csapatot alkotnak, így a közös munka alatt szinte repül az idő, pedig egy-egy kreatív smink elkészítése nem 1-2 perc, a nyertes alkotás konkrétan öt óra alatt készült el.

Fotó: tamistijana/Facebook

Sajnos a koronavírus járvány miatt online zajlott a verseny, aminek az a hátránya a világbajnok sminkes szerint, hogy a beküldött képeken nem lehet visszaadni azt, amit élőben láthatna a zsűri, hiszen a fotókon nem úgy látszanak a színek, fények és árnyalatok, mintha ott helyben meg lehetne csodálni az elkészült művet, de szerencsére mindezek a nehézségek nem gátolták a szegedi születésű lányt a győzelemben. Tijana lendülete pedig töretlen, ősszel is szeretné megmérettetni magát a következő világbajnokságon, ami Japánban lenne, de jelenleg úgy néz ki, a járványhelyzet miatt erre a versenyre is az online térben kerülhet csak sor.

Fotók: tamistijana Facebook oldal

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb