KikapcsVideo365

Szeged365 videóriport: így állították fel Szeged karácsonyfáját a Klauzál téren

Mi sem jelzi jobban, hogy nyakunkon az ünnepek, minthogy ma délelőtt a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai felállították a Klauzál téren Szeged monumentális karácsonyfáját.

A DARUZÁST VÉGZŐ BUJDIGÉP TULAJDONOSA SZERINT RENGETEG MINDENT DARUZTAK MÁR, DE EZ ÉLETÜK LEGNAGYOBB KARÁCSONYFÁJA

Hatalmas volt a nyüzsgés ma délelőtt a Klauzál téren, hiszen kíváncsi tekintetekkel körülövezve begördült a méretes nyerges vontató a város szívébe, rajta a terebélyes ezüstfenyővel, ami idén Szeged karácsonyfája lesz, mint Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, az ezüstfenyő Béketelepről érkezett. Nem kis munka árán, egy 60 tonnás daru segítségével emelték helyére a 11 méter magas fát. Bujdosó József, a daruzást végző Bujdigép Kft. tulajdonosa elmondta számunkra, rengeteg mindent daruztak már, de ez életük legnagyobb karácsonyfája.

MÉG MA FELKERÜLNEK A DÍSZEK IS A FÁRA

Arra sem kell már sokat várnunk, hogy a színesen világító izzósor karácsonyi fényei körbetáncolják a zöldellő tűleveleket, és teljes pompájukban hirdessék az ünnepet a különböző csillagok, girlandok, díszgömbök tarka kavalkádjában, ugyanis az SZKHT munkatársai még ma este megkezdik a díszek felhelyezését, úgyhogy holnaptól már igazi karácsonyi hangulatra számíthatunk a Klauzál téren.

PÉNTEKEN KIGYÚLNAK A KARÁCSONYI FÉNYEK SZEGEDEN

November 26-án ismét egy szerencsés Rádió 88 hallgató kapcsolhatja fel a város ünnepi fényeit – adta hírül a szegedi csatorna, akik évek óta a Dugonics térre kitelepülve indítják el a város ünnepi készülődését.

Tehát javában folyik az ünnepi készülődés és sürgés-forgás Szegeden, és már csak párat kell aludni, hogy elkezdődjenek a Karácsonyi Hetek. Addig is nézd meg videónkban, hogyan állították a helyére a 11 méteres ezüstfenyőt!

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb