Mindenmás

Napi pakk: fagyos hajnal, napos délután, startoló kézilabda EB Szegeden

Alaposan öltözz fel, mielőtt kidugod az orrod, mert cudar hideggel köszöntött ránk a csütörtök. Napközben azért már kellemesebb lesz, de ekkor sem lesz túl meleg, maximum 3 fokot mérhetünk majd Szegeden. Ettől eltekintve izgalmas napunk lehet, mert végre startol a kézilabda Eb városunkban és megfűszerezzük a napodat egy kis Kormányinfóval is Szegeden. Kávét a kézbe, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Veronika, Csongor, Ivett, Ivetta, Judit, Jutka, Vera, Veron, Verona, Veronka és Vidor nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 101 éve Németújváron megszületett Csákányi László színész (Frédi és Béni, Indul a bakterház – Buga Jóska).
  • 68 éve látta meg a napvilágot Trevor Rabin filmzene-szerző (Con Air – A fegyencjárat, Armageddon, Tolvajtempó, Rossz társaság).
  • Ma lett 45 éves Orlando Bloom angol színész (Gyűrűk ura, Oscar Wilde szerelmei, A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka).
  • 37 éve született Póta Georgina többszörös Európa, és Magyar bajnok asztaliteniszező.
  • 10 éve Zátonyra futott és felborult a Costa Concordia üdülőhajó. Magyar halálos áldozat is volt. Az olaszországi Giglio sziget közelében történt a baleset. A magyar áldozat a hajón dolgozó Fehér Sándor, zenész volt.
  • 1 éve hunyt el Vass Gábor színész, szinkronszínész, rádiós műsorvezető.

FAGYOSAN INDUL A REGGEL SZEGEDEN

Csütörtökön a megnövekvő felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk Szegeden és jelentős csapadék sem várható, valamint a süvítő szél is alábbhagy. Hajnalra viszont cudar hideg várható. Az Időkép szerint a havas délkeleti és keleti tájakon többfelé -15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, néhol akár -20 fok is lehet. Szegedre egyelőre “csak” -9 fokot jósolnak. Kora délutánra 3 fok köré melegedhet a levegő.

KORMÁNYINFÓT HOZ A CSÜTÖRTÖK

Csütörtökön 11 órakor tartja következő sajtótájékoztatóját a kormány Kormányinfó – Mit miért tesz a kormány? címmel. Szentkirályi Alexandra közösségi oldalán azt írja, hogy ma Gulyás Gergely miniszter fog beszámolni a legutóbbi kormányülés döntéseiről.

STARTOL A KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG

Látványos show-műsor nyitja meg ma a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságot a budapesti MVM Dome-ban. A 2022. január 13-30. közötti kontinensviadal többek között az év végén átadott, 30 milliárdos kormányzati támogatásból felépített, 8200 férőhelyes Pick Arénában fog zajlani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb