Szegedi Arcok

Novák Katalin felkészül: március 10-én lesz a köztársaságielnök-választás, ekkor derül ki, szegedi lesz-e Áder János utódja

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón jelentette be újságírói kérdésre, hogy február 21-én kezdődik az Országgyűlés ülésszaka, amely március 10-én zárul, illetve aznap választják meg Áder János utódját, az új köztársasági elnököt.

A 2021-es év utolsó Kormányinfóján – szintén újságírói kérdésre – jelentette be Orbán Viktor, hogy Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert jelöli a posztra a Fidesz–KDNP. Nem sokkal ezután Novák Katalin bejelentette, hogy december 31-ével lemond miniszteri tisztségéről, hogy minden erejével az előtte álló feladatra készülhessen.

AZ EGÉSZ MAGYAR NEMZET KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE LEHET

„A családbarát Magyarország olyan cél, amiért együtt dobban a szíve a legtöbb magyarnak, pártszimpátiától függetlenül” – nyilatkozta a szegedi születésű Novák Katalin, aki Magyarország első női (egyben első szegedi) köztársasági elnöke lehet. “Természetesen nemcsak a nők, hanem a férfiak, az egész magyar nemzet köztársasági elnöke leszek” – magyarázta a Magyar Hírlapnak, majd hozzátette, annak, ha ő lesz az ország első női államfője, a személyén túlmutató jelentősége van, már csak azért is, mert már nyolc éve vezetőként képviseli a magyar családok, gyermekek ügyét. Az 1977-ben Szegeden született, majd a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett Novák Katalin arra is kitért, hogy férjével a hivatalba lépés előtt ünneplik majd a húszéves házassági évfordulójukat és ez sokat segíthet neki is majd. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb