Közélet

A Continental hatvannégy elbocsátott dolgozója kap egyszeri támogatást a makói önkormányzattól

A Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói üzeméből elbocsátott 64 dolgozó kap egyszeri, nettó 100 ezer forintos támogatást a makói önkormányzattól – jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Farkas Éva Erzsébet felidézte, hogy a képviselő-testület december 23-án döntött arról, hogy az önkormányzat segíteni fogja a makói gumigyár elbocsátott dolgozóit, illetve 4 millió forintot biztosít a Makói Gumiipari Szakszervezet számára a munkavállalók jogi képviseletére.


A KEZDEMÉNYEZÉSHEZ CSATLAKOZTAK A KISTÉRSÉG TELEPÜLÉSEI IS

A január 17-i határidőig 64 elbocsátott munkavállaló jelentkezett a makói önkormányzat felhívására, és a szakszervezettel egyeztetve valamennyiük megkapja az önkormányzat támogatását – közölte a polgármester. A makói önkormányzat kezdeményezéséhez csatlakoztak a kistérség települései is, melyek január 31-ig teszik közzé felhívásukat az elbocsátott dolgozók támogatásáról – tudatta Farkas Éva Erzsébet.

A JOGOSAN MEGHIRDETETT SZTRÁJK MIATT NEM LEHET KIRÚGNI A MUNKAVÁLLALÓKAT

Radics Gábor, a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség elnöke elmondta, nemcsak azért fordultak Lázár Jánoshoz, a térség országgyűlési képviselőjéhez és a makói önkormányzathoz, hogy segítséget kapjanak az elbocsátott dolgozók, hanem fel kívánták hívni a figyelmet arra: jogosan meghirdetett sztrájk miatt nem lehet munkavállalókat elküldeni. A szakszervezeti vezető bízik benne, a kistérségen kívül található települések is csatlakoznak a makói önkormányzat felhívásához, és segítséget nyújtanak az ott élő egykori gumigyári dolgozóknak. Lázár János hangsúlyozta, vége van annak az időszaknak, amikor a nyugati befektetők bármit megtehetnek az állammal, az önkormányzatokkal és a munkavállalókkal. Magyarország már van annyira erős, hogy képes legyen megvédeni a munkavállalókat.


    

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb