Szegedi Arcok

Fantasztikus szegedi összefogás: 450 ezer forint gyűlt össze a Kiss Karsa Emlékkupán a tragikusan fiatalon elhunyt gokartversenyző gyermekeinek

Egy fantasztikus szegedi sportembertől, testvértől, apától és baráttól vettek búcsút a szegedi gokartosok vasárnap délelőtt a Szeged Plaza alatti pályán. A Kiss Karsa Emlékkupán befolyt összeget a tavaly év végén tragikusan fiatalon elhunyt, közismert szegedi kick-box és gokartversenyző gyermekeinek ajánlották fel a szervezők. Ahogy Meleg Mihálytól, az esemény szervezőjétől, a Szeged Gokart tulajdonosától megtudtuk, kereken 450 ezer forint gyűlt össze.

KISS KARSA VERSENYZŐKÉNT, BARÁTKÉNT MINDENBEN SEGÍTETT A PÁLYÁN

Kiss Karsa szinte alapító tag volt a Szeged Gokart életében, aki a legelejétől ott volt a pályán és segített, amiben csak tudott. Minden eseményen részt vett és nemcsak versenyzőként, hanem barátként, segítőtársként is, mondta el Meleg Mihály.

A futamokra a nevezés becsületkassza alapon működött, a teljes bevételt pedig Kiss Karsa három gyermeke kapta az Emlékkupát követően. A cél ezúttal nem a gyorsaság volt, a nyertesnek a futamok alatt 5 konstans kört kellett teljesítenie, vagy az 5 egymáshoz legközelebbi időt futnia. Így mindenkinek volt esélye a győzelemre, függetlenül attól, hogy milyen szinten űzi a műfajt.

AZ ESEMÉNYEN RÉSZT VETT AZ ELHUNYT ÉDESANYJA, TESTVÉRE ÉS LEGIDŐSEBB LÁNYA IS

Meleg Mihály elmondta, megható volt, hogy mennyien gyűltek össze barátjuk tiszteletére: a szegedi sportbarátok mellett az Emlékkupára Budapestről is érkeztek régi versenytársak, de jelen volt Kiss Karsa édesanyja, testvére, sőt az eseményen az elhunyt legidősebb lánya is ment egy futamot, aki maga is junior versenyző, még az édesapja hozta el a gokart pályára.

“Nem tudtunk megszólalni sem, amikor megjelent Karsa anyukája és legnagyobb lánya. Karsa elvesztése mindenkinek nagyon fájdalmas. Néztünk egymásra ők is, a versenyzők is, és mindenkinek könny csordult a szemébe” – emlékezett vissza Meleg Mihály.

KÉT CSALÁD JÓVOLTÁBÓL HORGOLT BABÁKAT BOCSÁTOTTAK ÁRVEREZÉSRE

A jótékonysági akció keretében befolyt összeg a nevezésre szánt felajánlásokból jött össze. Ezenkívül két család babákat horgolt a jó cél érdekében, melyeket a helyszínen elárvereztek, az ebből összejött adományokkal szintén a gyermekeket támogatták. Az egyik szegedi étterem 70-80 ezer forint értékben ajándékutalványaival járult hozzá a megemlékezéshez, amelyeket a legnagyobb adományozók között osztottak szét.

AZ ADOMÁNYT KISS KARSA TESTVÉRE VETTE ÁT AZ ESEMÉNYT KÖVETŐEN

Az Emlékkupát végül a még mindössze kamaszkorú Müller Olívia nyerte meg, aki éveken keresztül a Szeged Gokart színeiben versenyzett. A jótékonysági futamok végén Kiss Karsa testvére, Kiss Balázs vehette át a tekintélyes összeget és az egyik versenyzőtárs által felajánlott, az összes sportbarát résztvevő által aláírt bukósisakot.

A teljes beszélgetést Meleg Mihály szervezővel itt tudod meghallgatni.

Fotók: Szigeti Norbert

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: duurzaam spelen
'Fel a tetejéhez' gomb