Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: korcsolyázás a mártélyi Tisza-holtágon, az év első Pick bajnokija és Fizika Napja Szegeden

Mindjárt kitör a hétvége, ami ezúttal is sok érdekes programmal kecsegteti a kikapcsolódni vágyókat Szegeden! Korcsolyázhatsz – de csak saját felelősségre – a Mártélyi Tisza – holtágon, szurkolhatsz a Pick Szegednek az év első bajnokiján, valamint a Fizika Napja színes és érdekes programjai is várnak rád. Meghoztuk az e heti Kikapcsot, szemezgess hát velünk a hétvége gazdag kínálatából!

SZEGEDI HŐSÖK: A SZEGED KÖRNYÉKI NAGYBETEGEKNEK GYŰJT A HONEYBEAST

“Segítsünk együtt a zene erejével” – írja a vasárnap esti, szegedi Honeybeast koncert ajánlójában a Tourinform, a Tarján Zsófi énekesnő mellett főként szegedi zenészekből álló sztárzenekar a Csongrád-Csanád megyében élő, végstádiumú betegek otthoni hospice ellátására ajánlja fel a jegybevételek egy részét.

FIZSHOW, LÁTVÁNYOS KÍSÉRLETEK ÉS ELŐADÁSOK – SZOMBATON ÚJRA MEGRENDEZIK A FIZIKA NAPJÁT SZEGEDEN

Újra megrendezik a Fizika Napját a Szegedi Tudományegyetemen, szombaton a résztvevők előadásokat hallhatnak, érdekes kísérleteket láthatnak, bemutatkoznak a kutatócsoportok, és az is kiderül, milyen széles körben hasznosítható a fizikus diploma – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

10 CENTIS JÉG VAN A MÁRTÉLYI TISZA-HOLTÁGON, LEHET MENNI KORCSOLYÁZNI

A tartósan hideg, fagyos időnek köszönhetően 10 cm vastagságúra hízott a jég a Mártélyi – holtágon, amely – saját felelősségre – már alkalmas korcsolyázni, csúszkálni – írja a Dél-Alföld Meteorológia.

PICK SZEGED: JÖN A 2022-ES ÉV ELSŐ BAJNOKIJA, HAJRÁ KÉKEK!

Bár a Pick Szeged válogatott ikonjait gyakran láthattuk januárban a 2022-es Férfi Kézilabda EB meccsein, a csapat csak most vasárnap kezdi meg bajnoki menetelését: 17 órakor az Eger otthonában lépnek pályára a K&H férfi kézilabda ligában. Mint beszámoltak róla, már gőzerővel készülnek.

HÁZASSÁG HETE A SOMOGYI KÖNYVTÁRBAN

Január 20 és március 2. között Papírforma szerint – házasságról a Somogyi-könyvtár dokumentumainak tükrében című kiállítással várja az érdeklődőket a bibliotéka. A tárlaton a résztvevők válogatást láthatnak a Somogyi-könyvtár helyismereti gyűjteményébe a közelmúltban bekerült
dokumentumokból. Házassági iratok, esküvői emlékek, kiadványok, fotók örökítik meg az emberi sorsok e jeles döntését. A kiállítás készítői a gyűjteményben lévő legérdekesebb, legkülönlegesebb, megszívlelendő történettel bíró „papírokat” tárják a látogatók elé. A további programokról bővebb infókat itt találsz.

HA KÖNNYED KIKAPCSOLÓDÁST KERESEL ERRE A HÉTVÉGÉRE, IRÁNY A SZEGEDI MOZIK

BELVÁROSI MOZI

Új filmekkel vár a Belvárosi Mozi ezen a hétvégén: érkezik a mozivászonra A világ legrosszabb embere című romantikus vígjáték, az Anne Frank életét feldolgozó dokumentumfilm, Anne Frank – Párhuzamos történetek címmel, és egy nagyon megindító történet Gólya, bácsi, gólya címmel, melyben egy idős horvát bácsi 26 éve él együtt Malénával, egy törött szárnyú gólyával, akinek gólyapárja minden évben, szinte napra pontosan visszatér röpképtelen „barátnőjéhez” és az őt gondozó úrhoz. A dokumentumfilm az ő törénetüket dolgozza fel. A teljes moziműsort itt találod meg.

CINEMA CITY

A Cinema City színes repertoárjában is biztosan mindenki megtalálja a kedvére valót. Ha családi, kalandfilmre vágysz, tökéletes választás lehet A farkas és az oroszlán című alkotás, könnyed nevetésre csábítanak a Családi testcsere különös, bohókás hősei, de ha szereted az izgalmakat, a Veszélyes című akció, thriller Mel Gibsonnal szögezi oda a tekinteted a filmvászonra. A teljes műsort itt tekintheted meg.

AZ ÉJJEL EZEN A HÉTVÉGÉN SEM ÉRHET VÉGET SZEGEDEN

HUNGI

Horoszkóp party-val vár szombat este a Hungi! Ha Vízöntő a csillagjegyed ünnepeld a szülinapod egy fergeteges bulival, hiszen ezen az estén a januárban születtek ingyenesen mehetnek be a szegedi szórakozóhelyre. Az est folyamán a jó hangulatról Loving Arms fog gondoskodni.

RETRO KLUB

Merengtél már azon, hogy hova lett a 90-es évek lüktető ritmusa? Merre foszlott szét az az utánozhatatlanul szexi, rózsaszínbe forgatott hangulat?Eljött a feltámadás ideje: a Retro Klub elhozza Neked az éjszakát, amikor meglódul a múlt, amikor felpendül a ritmus! A lemezjátszóknál DJ Gango adja a talpalávalót.

TÖRPE TETŐ

Pénteken és szombaton egy kis esti örömzenére invitálja a szórakozni vágyókat a Törpe Tető, ehhez pedig DJ Orka fogja diktálni a ritmust.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb