Mindenmás

A nap legcukibb sztorija: egy csatornába esett őzgidát mentettek meg Hódmezővásárhelyen

A nap legcukibb története már be is futott: egy mély, betonaljú csatornába esett őzgidát mentettek meg Hódmezővásárhelyen. Az eset még csütörtökön történt és a helyi Állatmentés Örökké Természet és Állatvédő Egyesület vezetőjének köszönhetően az őzgidácska épségben megúszta a balesetet.

A Promenád24 beszámolója szerint még csütörtökön, a Paperei kertek mentén esett a mély, betonaljú csatornába egy őzgida. Az állatot egy arra sétáló fiú vette észre, aki riasztotta Göncz Gábort, az Állatmentés Örökké Természet és Állatvédő Egyesület vezetőjét. Az állatmentő azonnal és szakszerűen segített az állaton. Kesztyűben, az állattal közvetlenül nem érintkezve húzta ki a kanálisból. Mint mondta, ez azért fontos, hogy az emberi szag ne kerüljön az állatra, hisz ha az még az anyjával van, ez akár el is vadíthatja attól. Az őzet a csatorna menti nádasban engedte el, ami néhány tétova lépés után elsétált, így ép bőrrel megúszta a balesetet.

Akár hinnéd, akár nem: sokszor van szüksége az állatoknak segítségre. Legutóbb például egy ramütést szenvedett uráli baglyot mentettek a Szegedi Vadaspark szakemberei.

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: youtube automation niches
  2. Visszajelzés: you can check here
  3. Visszajelzés: 4-aco-dmt kaufen legal,
'Fel a tetejéhez' gomb