Közélet

Hat sérült van életveszélyes állapotban, a belga sofőr be volt tépve és kokózva – újabb részletek a forráskúti migráns-tömegkarambolról

Súlyos baleset történt szerdára virradó éjszaka Forráskút belterületén, a rendőrség információi szerint 3 óra 45 perc körül egy furgon falnak csapódott a település belterületén – írtuk meg elsőként aznap. Kicsivel később kiderült, a jármű határsértőket szállított, a mentők a baleset helyszínéről mind a 28 határsértőt és a 24 éves belga sofőrt is kórházba szállították, ma reggel pedig az is kiderült, mi volt a falnak rohanás oka.

Az eredeti híreink a témában:

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a belga elkövetőnek, aki a héten 28  illegális határátlépőt csempészve egy lakóháznak hajtott, valamint drogot is fogyasztott.

NEM KELLETT RENDŐRSÉGI ÜLDÖZÉS AHHOZ, HOGY FALNAK HAJTSON A 24 ÉVES BELGA SOFŐR

Mint péntek reggeli közleményükben írták, a megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egy belga honosságú kisteherautóval érkezett Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen. Ismeretlen megbízója utasítása alapján 2022. február 16-án, a hajnali órákban a szerb-magyar államhatáron meg nem engedett módon átkísért külföldieket vett fel a raktérbe, majd velük Nyugat-Európa felé indult. Forráskút területén áthaladva túl nagy sebességgel hajtott, ezért későn észlelt egy útkereszteződést, elvesztette uralmát a teherautó felett, mellyel egy ház falának csapódott.

HATAN SZENVEDTEK ÉLETVESZÉLYES, TIZEN SÚLYOS SÉRÜLÉSEKET

A balesetben a raktérben szállított 28 külföldi közül 6 életveszélyes, 10 súlyos, míg 12 személy könnyű sérüléseket szenvedett. Az elkövető sérülései szintén életveszélyesek, emellett az ellátása során alkalmazott gyorsteszt a vizeletéből kokaint és marihuánát mutatott ki.

A férfi utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

INDÍTVÁNYOZTÁK A SOFŐR LETARTÓZTATÁSÁT, JELENLEG Ő IS KÓRHÁZBAN VAN

A jelenleg több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette és kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a terhelt kórházi őrzési helyén, a mai napon, ülésen fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb