Kikapcs

Csak úgy pezsgett az élet Szegeden a hosszú hétvégén, avagy hogyan telt az ünnep a Szegedi Vadasparkban és a Móra Ferenc Múzeumban

Véget ért a hosszú hétvége, mely nagyon sok szórakoztató, kikapcsolódási lehetőséggel kecsegtette a szegedieket. Sokan ki is használták a jó időt és ellátogattak városunk közkedvelt helyeire, mint a Szegedi Vadaspark, vagy a Móra Ferenc Múzeum. A hosszú hétvége tapasztalatairól Veprik Róbertet, a Szegedi Vadaspark igazgatóját és Hegedűs Anitát, a Móra Ferenc Múzeum PR-referensét kérdeztük.

MEGNÖVEKEDETT A LÁTOGATÓK SZÁMA A HOSSZÚ HÉTVÉGÉN A SZEGEDI VADASPARKBAN

Veprik Róbert kérdésünkre elárulta, lényegesen többen látogattak ki az elmúlt napokban hozzájuk, mint általában, de ez a tendencia évek óta megfigyelhető már. Ez azért is örömteli, mert az elmúlt két évben a koronavírus járvány miatt nem volt erre lehetőség, most viszont a járvány lecsengésével újra felpezsdült az élet a Szegedi Vadasparkban. A kilátogatók pedig megismerkedhettek a park legújabb lakójával is a hosszú hétvégén, a március elsején született kis guanakócsikóval.

KÖRÜLBELÜL 1500-AN LÁTOGATTAK EL A MÓRA FERENC MÚZEUMBA A HOSSZÚ HÉTVÉGÉN

Hegedűs Anitától megtudtuk, sikeres hosszú hétvégét zárt a Móra Ferenc Múzeum is, körülbelül 1500-an látogattak el az intézménybe. Nagyon sok tárlatvezetésen vehettek részt az érdeklődők, például az új Elit alakulat című honfoglalás kori kiállításon, vagy az izgalmas látványtári sétákon, ahol megelevenedhettek a látogatók előtt a történelem régi kincsei.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb