Közélet

Leállt az orosz invázió, nem vonul ki a Burger King, Nobel-békedíjat adnának Zelenszkijnek – ez történt, amíg Szeged aludt

Sűrű éjszaka után vagyunk, Rivne, Lviv és Ivano-Frankivszk régióiban újra megszólaltak a légvédelmi szirénák, logisztikai problémákkal küzd az orosz sereg, Zelenszkijt közben Európai politikusok béke-Nobelre jelölnék. Szeged365 villámösszefoglaló, avagy ez történt, amíg a szegediek aludtak.

LEÁLLT AZ OROSZ INVÁZIÓ, LOGISZTIKAI PROBLÉMÁK VANNAK

Leállt az orosz invázió logisztikai problémák miatt – írta a Sky News a brit hírszerzésre hivatkozva. Oroszország nehezen tudja ellátni frontvonalbeli csapatait élelmiszerrel és üzemanyaggal, a katonákat ezért kénytelenek átcsoportosítani.

130 EMBER JUTOTT KI EDDIG A LEBOMBÁZOTT MARIUPOLI SZÍNHÁZBÓL

A szerdán lebombázott mariupoli színházból, amit a hírek szerint akár 1300 ember is használhatott óvóhelynek, eddig 130 ember jutott ki biztosan élve. A város 90 százalékat lebombázták már az oroszok. A mentők még mindig túlélők után kutatnak a romok között – írja a BBC.

A BURGER KING KÖSZÖNI, MARAD

A 800 oroszországi Burger King-üzlet üzemeltetője “nem volt hajlandó” bezárni – írja a gyorsétteremlánc tulajdonosának közleményére hivatkozva a BBC. A Brands International közölte, hogy felkérte helyi partnerét, hogy zárják be az üzleteket, miután Oroszország Ukrajnát megtámadta. A bonyolult szerződési feltételek miatt – hasonlóan más nagymárkákhoz – a kivonulás egyelőre nem lehetséges.

ÚJRA SZÓLNAK A LÉGVÉDELMI SZIRÉNÁK

Több nyugat-ukrajnai nagyvárosban is megszólaltak a légvédelmi szirénák. Többek között Rivne, Lviv és Ivano-Frankivszk régióiban – írja a BBC.

NOBEL-BÉKEDÍJRA JELÖLNÉK ZELENSZKIJT

Európai politikusok kérik Zelenszkij és Ukrajna jelölését a békedíjra. Mindezt összesen 36 egykori, illetve ma is aktív európai politikus írta alá, többek között Hollandiából, Nagy-Britanniából, Németországból, Svédországból, Észtországból, Bulgáriából, Romániából és Szlovákiából, de március 30-ig még fogadják az aláírásokat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb