Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák: kellene küldenünk fegyvereket és katonákat Ukrajnába?

Az orosz-ukrán háború kapcsán nagyon megosztó, hogy Magyarországnak milyen szerepet kellene betöltenie. Kellene például fegyvert és katonát küldenünk Ukrajna megsegítésére? Erről kérdeztük legújabb Szegedi Pletykák rovatunkban a szegedieket.

ENNYI KATONA ÉRKEZIK MAGYARORSZÁGRA

A NATO csütörtöki csúcstalálkozóján született döntés nyomán újabb katonai támogatást kap Ukrajna a NATO-tagállamoktól, de ezzel párhuzamosan a szövetség tovább erősíti saját védelmét is. Ennek értelmében összesen nyolc zászlóaljharccsoport jön létre, ebből az egyik Magyarországon. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a csúcstalálkozó után a Facebookon bejelentkezve elmondta, nyolc zászlóaljharccsoport jön létre a szövetség keleti – délkeleti szárnyán, ebből az egyik Magyarországon. Eddig 5 ország – az Egyesült Államok, Törökország, Horvátország, Montenegró és Olaszország – jelezte csatlakozási szándékát a magyar zászlóalj harccsoporthoz.

MAGYARORSZÁG SEM KATONÁKAT, SEM FEGYVEREKET NEM KÜLD UKRAJNÁBA

Orbán Viktor a NATO-csúcs után elmondta: “Magyarország nem küld katonákat Ukrajnába, elfogadták, hogy fegyvereket sem küldünk, sőt, Magyarország területén keresztül sem haladhatnak fegyverek Ukrajna területére.” Erről bővebben az alábbi cikkünkben írtunk.

Nézd meg videós riportunkat, mit gondolnak a témáról a szegediek, avagy kellene küldenünk fegyvereket és katonákat Ukrajnába?

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb