Közélet

Kényes helyzet: ma folytatódnak a béketárgyalások, miközben Ukrajna helikopterekkel támadhatta meg Oroszország területét

Pénteken is egyeztet az ukrajnai háború rendezéséről Oroszország és Ukrajna, ezúttal viszont videokonferencián – jelenti az AFP hírügynökség. Korábban a Kreml jelezte: az, hogy Ukrajna megtámadta ma Belgorodot, hátráltatni fogja a békefolyamatot.

Ma hajnalban állítólag két ukrán Mi-24-es helikopter átrepült Oroszország területére és tüzet nyitott egy olajtároló létesítményre. A létesítmény felrobbant, most hatalmas lángokkal ég – írja a Porfolio. Mint kiemelték, ha igaznak bizonyul a hír és valóban Ukrajna támadott sikeresen Oroszországra, az több szempontból is súlyos arcvesztés az orosz fegyveres erőknek és lassíthatja a béketárgyalásokat is. A Kreml már jelezte is: az, hogy Ukrajna megtámadta ma Belgorodot, hátráltatni fogja a békefolyamatot.

MEGMÉRGEZHETTÉK A BÉKETÁRGYALÁSOK RÉSZTVEVŐIT

Egyre szürreálisabb dolgok történnek az orosz-ukrán konfliktusban, hiszen Roman Abramovics orosz oligarcha és az ukrán béketárgyalók mérgezésre utaló tüneteket fedeztek fel magukon a hónap elején Kijevben tartott találkozójuk után. Az ukrán fővárosban tartott találkozót követően Abramovicsnál, valamint az ukrán csapat legalább két magas rangú tagjánál is tünetek jelentkeztek.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb