Kikapcs

Megtisztelő, hogy néhány keményvonalas “szecseista” magára varratta a nevem – exkluzív Szeged365 interjú DJ Szecseivel, aki az idén nyáron is célba veszi Szegedet

Idén már 28. éve van a pályán DJ Szecsei, Magyarország egyik legismertebb lemezlovasa, aki nem is olyan régen, március 25-én pörgette a lemezeket a szegedi éjszakában. Szecsei Apánk, azaz Szecsei Attila telefonos interjúnk során mesélt több évtizedes pályájáról és arról is, hogyan kerül idén nyáron az elektronikus zenék mestere egy eredetileg rockzenei fesztiválra, a Magyar Szigetre.

“A LEGNAGYOBB ÖRÖMMEL A KÖZÖNSÉG POZITÍV VISSZAJELZÉSE TÖLT EL”

Szecsei Attila 18 éves kora óta emeli a bulik hangulatát lemezlovasként, rengeteg tapasztalatot szerzett az évek alatt, sőt az utóbbi években producerként is tevékenykedik, több dal, remix és bootleg fűződik a nevéhez. “Elég nagy zenei felkészültséggel megyek minden buliba, az elmúlt 25 év klubzenéje mindig nálam van. Például, ha egy óriás fesztivál fellépést nézünk, akkor feszességétől függően nagyjából 30-40 zenét tudok lejátszani, amit körülbelül 4-500 zenéből válogatok le” – árulta el DJ Szecsei, ahogy azt is, a legfontosabb számára a közönség elismerése.

“A legnagyobb örömmel az ő pozitív visszajelzésük tölt el, ahogy kántálják a nevem és tapsolnak, vagy a közösségi médiában megírják, hogy tetszett a buli” – árulta el Szecsei Attila, aki 2017-ben kiérdemelte az Év DJ-je szakmai és közönség díját, majd 2018-ban szintén őt választotta meg a szakma az Év DJ-jének.

“VAN OLYAN RAJONGÓM, AKI A SAJÁT BŐRÉRE VARRATTA A NEVEM”

Attila abba is beavatott bennünket, nagyon sok relikviát őriz a rajongóitól, sőt szavaival élve, néhány keményvonalas szecseista az ő logóját, illetve a nevét is magára tetováltatta. “Nagyon mélyen megérintett és megtisztelő számomra, hogy valaki a saját bőrén hordja a nevemet, de fantasztikus érzés az is, amikor a mai tizenévesek azt mondják, benne vagyok a nyári emlékeikben” – mondta el a lemezlovas, aki a szegedi éjszakának is gyakori vendége, sőt, idén nyáron a Magyar Sziget Fesztiválon fogja pörgetni a lemezeket.

DE, HOGYAN KERÜL SZECSEI APÁNK A MAGYAR SZIGET FESZTIVÁLRA?

Felmerült bennünk a kérdés, hogyan kerül Szecsei Apánk egy eredetileg rockzenei fesztiválra? Mint kiderült, a Magyar Sziget Fesztivál szervezői keresték meg őt a felkéréssel, akik idén úgy határoztak, szélesítik a rendezvény zenei kínálatát. “A rockzene rajongói sem fognak azonban csalódni, mert rengeteg feldolgozás is fel fog csendülni, akár a Kiss-től, a Bon Jovi-tól, vagy a Queen-től, tehát több régi rock klasszissal is fogok készülni” – árulta el DJ Szecsei.

A Magyar Sziget Fesztivál Ásotthalmon, a bűbáj földjén július 27-én startol el és tart egészen 30-ig. Többek között olyan fellépők garantálják a felejthetetlen hangulatot, mint a

  • Tankcsapda,
  • Kowalsky meg a Vega,
  • Kárpátia,
  • Ismerős Arcok,
  • Péter Szabó Szilvia,
  • Road,
  • Depresszió,
  • Leander Kills,
  • Hungarica
  • DJ Szecsei
  • Náksi
  • és még sokan mások.

A fesztiválra a 4 napos bérlet elővételben 17.990 Ft, a napijegy pedig 5.500 Ft-ba kerül. A jegyeket elővételben IDE kattintva éred el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb