Szegedi Arcok

„Fel fogok ébredni!” – interjút adott Timi, a szegedi kismama, aki 106 nap után menekült meg a Covid-pokolból

Gyógyultan távozott otthonába az SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet Intenzív Osztályáról egy újabb kismama, akit ECMO-kezeléssel kezeltek Szegeden – írtuk meg hétfőn, az akkor nyilatkozó Prof. Dr. Babik Barna után most Timi, a megmentett, háromgyermekes anyuka is megszólalt.

A család egészen addig nem volt biztos abban, hogy Timi meggyógyul, amíg szemét ki nem nyitotta, végig bíztak abban, hogy ismét hazatér a kis Biankához, Laurához, és végre magához szoríthatja újszülött kislányát, Noémit is – írta a Blikk, akiknek hazatérését követően nyilatkozott a harmadik, Szegeden ECMO (műtüdő) – kezeléssel megmentett kismama. Mint korábban írtuk, ő volt a harmadik, akit az SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében hoztak vissza az életbe azt követően, hogy életet adtak gyermekeiknek.

TANKÖNYV SZERINT ZAJLOTT A TERHESSÉGE, AZTÁN ELKEZDŐDÖTT A RÉMÁLOM

Az üllési anyuka terhessége tankönyv szerint zajlott. December 9-én egy rutinvizsgálat miatt ment be a szegedi kórházba, ahol egy gyorsteszt kimutatta, hogy koronavírusos. Ekkor már lázas volt, de egyéb tünetekre nem panaszkodott. Négy nappal később azonban már alig kapott levegőt, mentőt kellett hívni hozzá. Még aznap megcsászározták.

“FEL FOGOK ÉBREDNI!” – ELKÖSZÖNT A CSALÁDJÁTÓL, DE NEM BÚCSÚZOTT

“A kórházban először javult az állapotom, majd az értékeim ismét rosszabbak lettek. Babik professzor úr végül azt mondta: nincs más lehetőség, csak a műtüdőkezelés. Anélkül előbb-utóbb feladná a szívem és meghalnék. Sokkoltak a szavai, hiszen addigra megszületett Noémi is, így már három kis életért voltam felelős. Nem volt kérdés, hogy innen ki kell jönni, túl kell élni” – vágott bele történetükbe az édesanya. Timi a kezelés előtt elköszönt családjától, köztük újszülött kislányától, akit csak távolról láthatott, hiszen koronavírusos volt, s a pici egészségét nem tehették kockára az orvosok.

“Felhívtam a férjemet, de nem búcsúzkodtam. Végig úgy álltam hozzá a kezeléshez, hogy fel fogok ébredni. A családból nyilván mindenki megijedt, aggódtak, de a férjem bízott abban, hogy erős vagyok. Miközben aludtam, a gyermekeim az apjukba kapaszkodtak, ő volt a biztos pont számukra. A négyévesem felkészítettem, hogy lehetséges, most sokáig leszünk távol egymástól, a kétéves viszont nem fogta fel mi történik. Csak akkor jött rá, mennyire hiányoztam neki, amikor ismét meglátott az ajtóban, száz nap elteltével. Mindannyian ki voltak éhezve a szeretetre” – mesélte meghatódottan Timi, aki március végén térhetett haza imádott családjához.

Jelenleg erősödik, gyógytornára jár, és próbál megismerkedni a kisbabájával, persze, amellett, hogy a másik két lányát is elhalmozza anyai szeretetével.

EGYÜTT A CSALÁD, A PICI IS EGÉSZSÉGES

Timi nemrég töltötte be a 30. életévét, alapbetegsége nem volt, a súlya is megfelelő, egészséges. A terhessége miatt döntött úgy, hogy nem oltatja be magát. “Sok mindenről lemaradtam, de próbáljuk bepótolni azt, amit csak lehet. Alig több mint két hete karácsonyoztunk például. Az újszülött kisbabám teljesen egészséges, de nagyon megviselte őt és engem is, hogy az első, meghatározó pillanatokban nem voltunk együtt. De most nincs helye szomorkodásnak, csak az örömnek, hogy élhetek és a családommal lehetek. Hálás vagyok a szegedi nővéreknek és orvosoknak, nélkülük nem éltem volna túl” – mondta.

Az anyukával készült teljes interjút IDE kattintva, az egyetem közleményét, benne Prof. Dr. Babik Barna nyilatkozatával, pedig ITT találod. Mint írtuk, Timi volt a harmadik, Szegeden ECMO-kezeléssel megmentett kismama, a másik két anyuka történetét az alábbi cikkeinkben elevenítjük fel:

Forrás és fotók: Blikk

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb