Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: pörgős hétvége elé nézünk Szegeden, startol a Borfesztivál, futóverseny a Vértónál és a Sziki is kinyit

Pörgős és igen eseménydús hétvége elé nézünk Szegeden: elstartol a 26. Szegedi Borfesztivál, futóverseny lesz a Vértónál és még a Sziki strandja is kinyit. Már nincs sok hátra a munkából, tarts ki, addig is, szemezgess a hétvége legígéretesebb programjaiból Kikapcsunkkal!

SZÉT FOG ESNI A BELVÁROS, AKKORA ŐRÜLET INDUL MA! ÍME A SZEGEDI BORFESZTIVÁL ÖSSZES PROGRAMJA PÉNTEKRE

Elérkezett végre május 13-a, péntek, amikor két év kihagyás után újra elstartol városunkban Magyarország legnagyobb borünnepe a 26. Szegedi Borfesztivál. Az első napon látványos felvonulással indul a rendezvény, de fellépőkből sem lesz hiány: a bormámoros estéhez többek között a Docpiano Band, Tóth Andi, Várkonyi Tibi és Oláh Gergő szállítják a zenét. Cikkünkben a pénteki programokat szedtük össze nektek.

SZOMBATON ELSTARTOL A VÉRTÓNÁL SZEGED ELSŐ KÖRNYEZETBARÁT FUTÓVERSENYE

A Keresztpont Egyesület május 14-én, szombaton 9 órától, a Fair Trade világnapján, ismét félmaratonra, és családi futónapra várja a szegedi sportolókat. A helyszín, ahogy tavaly, úgy idén is a Vértó lesz. Az eseménydús nap programjairól Czagány Gábort, az Egyesület elnökét, a program főszervezőjét kérdeztük.

KÜLFÖLDI LEMEZLOVASSAL ROBBANT A SZEN

Egy kis pihenő után idén visszatér a Szegedi Egyetemi Napok a Hattyas sorra. A szervezők által, hétfőn kiküldött sajtóközlemény szerint ByeAlex, a Follow The Flow és még számos zenekari produkció mellett sztár Dj-k, és egy világszerte ismert, a toplistákat vezető külföldi lemezlovas, azaz Topic is fellép az idei SZEN-en.  

EGYETLEN HÉTVÉGÉRE KINYIT A SZIKI

A kora nyárias időjárást a Szegedi Sport és Fürdők Kft. is megérezte, hiszen a szerdán kiküldött sajtóközleményükben azt írják, hogy ezen a hétvégén megnyitja kapuit a Sziksósfürdő Strand és Kemping. 

CSIGA DUÓ PERFORMANSZ A SOMOGYI FAGYIZÓ ELŐTT

Parádésnak ígérkezik a péntek délután, már csak azért is, mert a Szegedi Borfesztivált megnyitó felvonulást követően egy kölyökkoncerttel folytatódik a Somogyi Performansz, avagy, a Somogyi Fagyizó előtt a Csiga Duó játszik majd.

A helyszín a Somogyi utca 4., az időpont péntek 13., 18.00, ami pedig fix, hogy CsigaBiga szereti a csokifagyit:

FOTONVADÁSZAT ÉS LÉZERSAKK SZEGEDIEKNEK, FÉNY NAPJA LESZ MA AZ ELI-BEN

Két év Covid-kihagyás után olyan programsokkot kapunk pénteken, hogy kettéáll a fülünk: a belvárosban rajtoló Szegedi Borfesztivál és a Hattyas sori Sunniversity Days mellett egy tudományos-kulturális esemény, az ELI ALPS – féle Fény Napja is várja a szegedieket.

EZEN A HÉTVÉGÉN IS VÁRNAK A SZEGEDI MOZIK

BELVÁROSI MOZI

A Belvárosi Mozi kínálatában érkezik a filmvászonra a Doctor Strange az őrület multiverzumában Marvel produkció, valamint a Hosszú Katinkáról, az Iron Lady-ről, háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok úszónőnkről szóló dokumentumfilm is. A telejs műsorért kattints ide.

CINEMA CITY

A Cinema City-ben egy igazi Nicolas Cage-es akció vígjátékot vetítetenek, A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya címmel, ha viszont borzongani szeretnél, Stephen King klasszikus thrillerének A láthatatlan ember producerei által készített új adaptációjával, a Tűzgyújtó című filmmel megteheted. A teljes műsorért kattints ide.

BULIZD ÁT A SZOMBAT ÉJSZAKÁT SZEGEDEN

HUNGI

Borfeszt Nyitó Party-val vár szombaton a Hungi, ahol a fergeteges hangulatról Roberto Rios és Matesz fog gondoskodni.

SING SING

Footwork – Carbon bulival kapcsol ki szombat este a Sing Sing, ahol Jay Lumen és Robin Futaki pörgeti a lemezeket.

RETRO

Ha végigkóstoltad a kínálatot a Széchenyi tér platánfái alatt, a hangulat emelése gyanánt Borfesztivál After Party-val vár a Retro Klub, ahol Gabriel B gondoskodik majd a jó hangulatról.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb