Szegedi Arcok

“Becsöngettem és mondtam, hogy én lennék a hölgy a benzinkútról” – interjú a Mindszenten küzdő tűzoltókért gyűjtést szervező OMV kút munkatársával

Az ember szíve megtelik melegséggel látva, mennyi jószándékú ember él Szegeden, s ha igazán nagy a baj, milyen példaértékűen összefognak akár pillanatok alatt.

A MAKKOSHÁZI KÖRÚTI OMV DOLGOZÓJA ÉS ANNAK FŐNÖKE HABOZÁS NÉLKÜL ÖSSZEKÉSZÍTETT EGY CSOMAGOT

Ez történt szerdán is, amikor a mindszenti tűznél – ahol kedd délután tizenkét hektáron égett a száraz fű, a nádas és a cserjés terület-, a még szerdán is a helyszínt őrző lánglovagok számára indult el egy Facebook felhívás, hogy aki teheti juttasson vizet, csokit, bármilyen apróságot a tűzoltók részére, ezzel is megkönnyítve emberpróbáló munkájukat. Túri Kiss Tímea, a Makkosházi körúti OMV dolgozója csapta le rögtön a labdát és főnöke segítségével összeállított egy csomagot a tűzoltóknak, csak nem volt olyan, aki el is szállította volna azt a számukra.

EGY NAPON BELÜL KÉTSZER IS SIKERÜLT A TŰZOLTÓKAT AJÁNDÉKCSOMAGOKKAL MEGLEPNI

Itt kapcsolódott be szerkesztőségünk a történetbe. Olvasónk, Nagy-Bán Zsuzsanna vette fel először velünk a kapcsolatot és kért tőlünk segítséget a csomag kiszállításához. Felhívásunkat követően pedig egészen elképesztő módon minden csatornánkon csakúgy záporoztak az üzenetek a segíteni akaró szegediektől, amelynek köszönhetően egy napon belül kétszer is sikerült kis ajándékokkal meglepni a hős lánglovagokat. A történetet megkeresésünkre Túri Kiss Tímea és Nagy-Bán Zsuzsanna mesélte el.

EGY FACEBOOK POSZT ALAPJÁN INDULT EL AZ EGÉSZ TÖRTÉNET

Az egész szerda délelőtt egy újságíró kolléga, Szabó Viktor posztjával kezdődött, aki a Mindszenti Kerekasztal nevű csoportba tett fel néhány egészen zseniális, egyben elszomorító fotót, mint írta, jelenleg a Katasztrófavédelem 11 munkatársa őrizte a területet, akik egész nap maradnak. Viktor azt írta, hogy a kint dolgozó szakemberek bármilyen apró segítségnek, egy víznek, egy szelet csokinak, egy pogácsának örülnének, amit a lakosoktól kapnak.

TIMI ZSUGORSZÁMRA HŰTÖTTE BE AZ ÁSVÁNYVIZEKET

Timi, a Makkosházi körúti OMV munkatársa elárulta, a felhívást látva rögtön zsugorszámra hűtötte be az ásványvizeket a tűzoltók részére. Főnöke pedig ezt meglátva habozás nélkül csatlakozott a kezdeményezéshez, ketten összedobták a vizek árát, már csak az volt a kérdés, hogyan jut célba az ajándékcsomag. Fuvarért ő is a Facebookon kért segítséget, üzenetét Zsuzsi látta meg, aki végül szerkesztőségünkkel is felvette a kapcsolatot.

ZSUZSI KORÁBBAN MINDSZENTEN ÉLT, ÍGY SZÍVÜGYE A VÁROS SORSA

Zsuzsi elmondta, korábban Mindszenten élt 13 évig, ezért szívügye a város sorsa, így nem volt kérdés, hogy amikor meglátta a felhívást, rögtön cselekedett és fuvart keresve írt szerkesztőségünknek. Mint kiderült, a hasonló jótékonysági akciók lebonyolítása is közel áll hozzá, hiszen a szegedi Egyedülálló Szülők Klubjának vezetőjeként már több ilyen megmozdulásban volt része. Ő maga is szívesen célba juttatta volna a csomagot, viszont munkájából adódóan erre nem volt lehetősége.

GYAKORLATILAG PERCEK ALATT MEGLETT A FUVAR

Miután Bartok Zsófi kolléganőnk kitette a lent látható Facebook posztunkat, gyakorlatilag felrobbant az oldalunk, pár perc alatt több, mint 100, összesen pedig (számoltuk egy darabig) közel 500 segítőkész szegedi jelentkezett be üzenetben, gyakorlatilag percek alatt meglett a fuvar és az ásványvizes csomag sikeresen célba ért.

SZERDÁN 11 HELYEN VOLT A KÖRNYÉKÜNKÖN EGYSZERRE TŰZ

Timi a sikeres ajándékozás után rögtön egy újabb csomag összeállításába kezdett. Ekkor már felvette a kapcsolatot a szegedi tűzoltósággal, akik elmondták, leginkább csokinak, édességeknek, üdítőknek örülnének a lánglovagok, akik időközben Mindszentről már átmentek Ásotthalomra. “Mindenféle édes croissant-t, müzliszeletet, energiaitalt és üdítőt gyűjtöttünk össze” – mesélte Timi, majd folytatta, végül külön engedéllyel, személyesen vitte el az ajándékokat a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra. Mint mesélte, egyszerűen csak becsöngetett, és elmondta, mi járatban érkezett. A tűzoltók nagyon szívesen fogadták a finomságokat. Elmondták Timinek, központilag osztják majd szét a lánglovagok között a sok-sok édességet és üdítőt. A tűzoltóknak ugyanis nemcsak Mindszentnél, majd Ásotthalomnál kellett helytállniuk, ahogy Timi megtudta, szerdán 11 helyen volt egyszerre tűz a környékünkön, így valamennyi hős lánglovag részesülhet a kedves figyelmességből.

SZERVEZETT FORMÁBAN NEM VIHETÜNK AJÁNDÉKOT A TŰZOLTÓKNAK, DE…

Hetek óta non-stop küzdenek a szegedi és Csongrád-Csanád megyei tűzoltók, gyakran akkora a baj, hogy a hivatásos mellett az önkéntes állományt is be kell hívni. Pár napja – amikor több szegedi vendéglátóhellyel összefogva szerettünk volna egy nagyobb volumenű meglepetés-csomagot eljuttatni a srácoknak – azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság nem engedélyezi (sicc), hogy hivatalos formában ajándékot vehessenek át a megyénkben dolgozó hősök, azonban úgy fest, a lakossági jellegű – nem hivatalos – akciók működnek és működhetnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb