KikapcsVideo365

“Még mindig a fesztivál hatása alatt vagyok” – Spigut Tamás főszervezővel értékeltük a Magyar Szigetet

Vasárnap véget ért a 19. Magyar Sziget Fesztivál. A négynapos őrület, mely teljesen felrázta Ásotthalom megszokott hétköznapjait olyan előadókat vonultatott fel, mint az Ismerős Arcok, Leander Kills, vagy a Tankcsapda, de idén először a zenei paletta szélesítésével még DJ Szecsei és Náksi is pörgette a lemezeket az éjszakában. A fesztivált Spigut Tamás főszervezővel értékeltük.

A SZOMBATI NAP VOLT CSUPÁN GYENGÉBB AZ ELVÁRTNÁL, KÖSZÖNHETŐEN A ZIVATARVESZÉLYNEK

Spigut Tamás, főszervező elmondta, abszolút pozitívan élte meg a Magyar Sziget Fesztivál négy napját. Mint mondta, minden forgatókönyv szerint alakult, az első három nap hozta is az elvártat, kivéve az utolsó, szombati este programjait, mivel az aznapra beharangozott zivatarveszély miatt kénytelenek voltak csúsztatni a koncertek időpontját, de amint a Katasztrófavédelem zöld utat adott, már semmi akadálya nem volt a koncertek folytatásának, s ahogy a szervező beszámolt róla, szerencsére a viharveszély sem tántorította el a résztvevőket, így szép létszámban telt a fesztivál utolsó estéje is a Gárgyán-erdei pihenőparkban. “Az a célkitűzésünk, hogy a fesztivál négy napja alatt tízezer embert lássunk vendégül Ásotthalmon, ha nincs az utolsó napon a zivatarveszély meg is valósult volna, de még így is lehet, hogy elértük a kitűzött számokat” – vélekedett a főszervező.

TÖBB MINT HÁROMEZREN TOMBOLTAK A TANKCSAPDÁRA

Azt, hogy összesen mennyien látogattak ki a fesztiválra, pontosan még nem tudni, a jegyeladások összesítése a következő napokban fog megtörténni. Egyelőre a fesztivál helyszínének lebontása zajlik. Elöljáróban Spigut Tomi annyit elmondott, a drónfelvételeket látva kellemes meglepetésként érte, hogy például a Tankcsapda pénteki koncertjén mekkora tömeg gyűlt össze a színpad előtt. Mint tippelte, legalább háromezer ember tombolt a legendás rockegyüttes fellépésén, de még az is lehet, hogy ennél jóval többen voltak, a pontos számok ismeretében hamarosan ez is ki fog derülni.

DJ SZECSEI IS NAGY TÖMEGEKET MOZGATOTT MEG

De nemcsak a nagyszínpadnál a rockzene vonalán mozgó fellépők mozgattak meg nagy tömegeket, ahogy Spigut Tomi elmondta, éjfél után, a teljesen más zenei irányzatban mozgó kisszínpad is sokakat bevonzott. Péntek este például DJ Szecsei, Magyarország egyik legismertebb lemezlovasa pörgette a lemezeket, megtöltve a Magyar Jelen kisszínpad előtti teret úgy, hogy egy gombostűt nem lehetett volna leejteni.

ÉPÍTŐ JELLEGŰ KRITIKÁK IS ÉRKEZTEK

Spigut Tomi azt is elárulta, természetesen kaptak építő jellegű kritikákat is, de nagy örömükre kimondottan negatív visszajelzések nem érkeztek. Az egyik ilyen kritika a tusolási lehetőségeket illette. A fesztiválon ugyan zárható függönyökkel elválasztott, de a hölgyek és az urak számára közös zuhanyzók kerültek kialakításra, ezzel kapcsolatban kaptak kritikát a szervezők. Ahogy Spigut Tomi elmondta, ennek megfelelően nomád sátortáborként is volt meghirdetve a kemping. A másik ok pedig, hogy ez így került kialakításra, az az volt, hogy víznyomás problémákkal küzdöttek a helyszínen, így sajnos nem bírt volna el még egy tusoló konténert a fesztivál helyszíne, de jövőre arra törekszenek, hogy erre is találjanak megoldást.

“HA ŐSZINTE AKAROK LENNI, MEGLEPŐDTEM AZON, HOGY NEM ENNÉL IS LEHÚZÓBB CIKKET ÍRTAK”

Beszélgetésünk során arra is kitértünk, mit szóltak a szervezők a Telex kritikájához a fesztivállal kapcsolatban, melyben főként a rendezvény radikális eszméit kifogásolták, antiszemita és rasszista megjegyzésekről számoltak be és a konteós gondolatok hirdetéséről írtak. “Ha őszinte akarok lenni, meglepődtem azon, hogy nem ennél is lehúzóbb cikket írtak. Egyáltalán nem gondolom, hogy ez egy negatív hír lett volna rólunk. Egy fesztiválon nyilván nem fogom megválogatni, hogy ki jön be a rendezvény területére. Ezek egy fesztiválon előfordulnak” – vélekedett Spigut Tomi, majd hozzátette, a Telex csapata három napra érkezett, bulizni jöttek ők is és láthatóan jól érezték magukat. Ez a cikkükben is elhangzott, hiszen egy abszolút élhető fesztiválnak titulálták a Magyar Szigetet.

“MÉG MINDIG A FESZTIVÁL HATÁSA ALATT VAGYOK”

“Még mindig a fesztivál hatása alatt vagyok. Nagyon sokan mondják, hogy milyen kár, hogy már vége van, már hiányzik nekik. Embertelen az a munka, amit a kollégákkal belefektettünk az elmúlt napokban, sőt a hetekben, de megérte” – mondta el a főszervező. “Azt látjuk, hogy abszolút van jövője a Magyar Sziget Fesztiválnak továbbra is, így nagy erőbedobással készülünk a huszadikra” – zárta gondolatait Spigut Tamás.

SZEGED365 PODCASTINTERJÚ SPIGUT TAMÁS, FŐSZERVEZŐVEL

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Zombori József és magyarsziget.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb