KikapcsVideo365

“Ameddig úgy érezzük, hogy érdekesek vagyunk a közönségnek, addig itt leszünk” – exkluzív interjú a SZIN visszatérő sztárjaival, Korda Györggyel és Balázs Klárival

A SZIN visszatérő sztárjai Korda György és Balázs Klári minden évben meghódítják a fesztivál közönségét, Korda Gyuri bácsi 65, Balázs Klári pedig 43 éves előadói tapasztalatával letarolja a színpadot. Tették ezt most is, a Szegedi Ifjúsági Napok első estéjén az SZTE színpadán, ahol láthatóan, kívülről fújta már mindenki a Reptér, vagy a Mamma Maria szövegét, de ahogy tavaly is beújítottak egy közös dal erejéig a Carson Comával, úgy idén a Blahalouisiana csapatával öntöttek új köntösbe egy több, mint 50 éves Korda dalt.

A legendás páros elárulta, abszolút szükségesnek tartják az állandó megújulást zenei pályájukon, hiszen annak semmi értelme, hogy unos-untalan a Táncdalfesztivál dalait énekeljék, amivel befutottak, hiszen azóta a közönség is sokat változott és az ő ízlésüknek is meg kell felelni.

IDÉN A BLAHALOUISIANÁVAL KÖZÖSEN ÉNEKELTEK KORDA GYURI BÁCSIÉK EGY KORAI KORDA SLÁGERT

Ennek megfelelően már-már hagyomány, hogy az ország “Gyuri bácsija” a nyári fesztiválszezon legnagyobb záróbuliján, a SZIN-en idéz fel napjaink ismert zenekarával egy korai Korda slágert. Tavaly a Carson Coma csapatával közösen a Nem vagyok ideges című, 1963-ban született tvisztet adták elő frenetikus sikerrel, az idei fesztivál első napján pedig a Blahalouisiana csapatával énekelték a legendák a Mondd, hogy szép volt az este című, 53 éve született slágert akkora sikerrel, hogy majd szétesett a színpad.

Fotó: Magyar Andor

“ENNEK NINCS VÉGE, CSAK OTT FÖNT”

A legendás páros élete a színpad, de vajon abba lehet-e ezt egyszer hagyni, ki lehet -e egyszer mondani, hogy vége van? “Ennek nincs vége, csak ott fönt” – vágta rá Balázs Klári, Korda Gyuri bácsi pedig nevetve hozzátette, “ha a felegésem úgy gondolja, akkor én is csak ezt mondhatom”. Hozzátették, soha nem jutott még eszükbe, hogy abba kellene hagyni. “Ennek nem anyagi okai vannak. Egyrészt nagyon szeretjük a közönségünket, másrészt bennünket is izgat, hogy hogyan tudjuk meghódítani a különböző korosztályokat. Ameddig úgy érezzük, hogy érdekesek vagyunk a közönség számára, addig itt vagyunk” – árulta el számunkra Korda Gyuri bácsi.

ILYEN VOLT AZ ELSŐ NAP A SZIN-EN, NÉZD MEG SZEGED365 VIDEÓRIPORTUNKAT IS

Korda Gyuri bácsiék lemosták a színpadot, mozdulni nem lehetett a tömegben, sikítva ünnepelték a fesztiválozók a Blahalouisianával közösen előadott számukat, miközben Russkaja koncertjén egy kemény torna órát is meghazudtoló tánc léptekben körbevonatozták a résztvevők a színpad előttti hatalmas füves placcot, ment a romantikázás Rag’n’Bone Man fellépésén, pár színpaddal arrébb pedig a Leander Killsre tombolt a tömeg. Ilyen volt a SZIN első estéje, Szeged365 videóriportunk következik.

AZ ELSŐ NAPRÓL HOZTUNK NEKTEK SOK-SOK FOTÓT IS

Elkezdődött. Borongós idővel, masszív nézőszámmal és az örök zsugabubus Korda Gyuri bácsival rajtolt el a SZIN első napja az Újszegedi Partfürdőn.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb