Közélet

Most épp Botka László akadt ki a közösségi médiában, the reason is: Orbán Viktor

Alapos kalamajka kerekedett Orbán Viktor péntekre tervezett szegedi látogatásából, az ügyben az all time kiakadó Nagy Sándor és Mihálik Edvin mellett most Botka László is kikészült. Mint Facebook oldalán írta, nem érti, hogy miért akarták az egy órásra tervezett ünnepség miatt egy teljes napra lezárni a belvárost. Az alábbiakban szó szerint idézzük a polgármesteri posztot, ezt követően pedig mutatjuk a kedvenc Botka-lezárásainkat, amelyeken egyébként valahogy pont nem akadt ki a város első embere.

Tehát, dobpergés, íme Botka László szerda esti posztja:

“Nem értem, miért akarták egy egyórás, péntek délelőtt 10 és 11 óra között megtartott ünnepség miatt előző naptól lezárni egy tejes napra a szegedi rakpartot, a Belvárosi hidat és a fél belvárost. Egy hétköznapi napon ez teljesen lebénította volna városunkat, tízezrek nem jutottak volna el a munkahelyükre, az iskolába, az egyetemre és a klinikákra. Szegednek ez az értelmetlen és túlzott hatalmi arrogancia nem tetszett”

– írta oldalán Szeged polgármestere, akinek by the way, többek között az alábbi lezárásokat köszönhetjük:

STRANGER THINGS, SZEGEDI VERZIÓ: KÉT HÓNAPRA LEZÁRTÁK A RAKPARTOT, HOGY PROGRAMOKAT SZERVEZZENEK ODA, AZTÁN A PROGRAMOK UGROTTAK, A RAKPART VISZONT ZÁRVA MARADT

A kedvenc szegedi lezárásunk, evör. 2020. nyarán (wannabe) budapesti mintára, Mihálik Edvin vezényletével lezárták a rakpartot, hogy a roppant hangzatos

“sétálj, biciklizz, sportolj”

névre keresztelt programmal kezdetét vegye egy furcsa, szürreális utazás, amelynek első felvonása az alábbi tételeket eredményezte:

  • lezárt rakpart,
  • közlekedési káosz a belváros egyéb pontjain,
  • 1 db magányos teqball asztalka,
  • 1 db kosárlabda palánk,
  • 1 db toi-toi budi, ízlésesen az egész közepére helyezve,
  • tűző nap,
  • árnyék nélküli aszfaltplacc,
  • zéró látogató.

Ilyen volt:

Fogd meg a söröm.

SULIKEZDÉS, LVL-500, AVAGY CSINÁLJUNK FELÚJÍTÁSOKAT SZEPTEMBER 1-RE

A fenti rakpart-lezáráshoz hasonlatosan egészen profi módon sikerült megoldani a 2020-as és 2021-es iskolakezdést (is). Alap, hogy szeptember első napján elesik a város, de mifelénk valahogy pont úgy szokás megcsúszni a különféle rekonstrukciós munkálatokkal, hogy azok szeptember 1-re tolódjanak.

  • Így volt ez két éve, amikor az egyébként is zúzós Csongrádi – Berlini sarokra sikerült pont aznap reggelre összehozni egy lezárós mókát (mindezt úgy, hogy a lezárás ott várta az autósokat, de senki sem dolgozott, csak hogy teljes legyen a show-faktor)…
  • …és tavaly is, amikor az alapból izgalmas Oskola-Stefánia rekonstrukció mellett sikerült szeptemberig úszni a Bertalan híd munkálataival:

Úgy korrekt, ha megjegyezzük: az idei szeptember elsejére – a fentiekkel ellentétben – most semmilyen extra meglepetést nem kaptak a szegedi autósok, rendben volt a dolog (úgy, ahogy).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb