Szegedi Arcok

Szegediek a világ körül: volt, hogy üres lelátók előtt vette át a magyar csapat az érmeket, Pádár Niki perui élményeiről mesélt

Öt aranyéremmel tért haza a szegedi úszótehetség, Pádár Nikolett Peru fővárosából, Limából, ahol fantasztikus eredményével az ifjúsági vb legeredményesebb női versenyzője lett. A HAÁSZ SZUE mindössze 16 éves tehetsége most versenyzett először Európán kívül, hazatérve élményeiről mesélt szerkesztőségünknek.

NIKI MENTÁLISAN ÉS FIZIKÁLISAN IS NAGYON ELFÁRADT, DE MÉG ÍGY IS ÖT ARANYAT HOZOTT EL LIMÁBÓL

Niki, az Európa – bajnokság után mindössze egy napot töltött itthon és másnap már indult is tovább Limába, Peru fővárosába. Niki kemény két hétre számított, hiszen várt rá még egy hét edzés, majd azt követően egy hét versenyzés. Mint mondta, ez azért így a nyár végén mentálisan és fizikálisan is nagyon nehéz volt számára, Niki már nagyon fáradtnak érezte magát, hiszen, mint tudjuk, egy versenyekben bővelkedő nagyon aktív nyarat tudhat maga mögött a HAÁSZ SZUE mindössze 16 éves tehetsége.

LIMÁBAN 15-17 FOK VOLT AZ ÁTLAG HŐMÉRSÉKLET

Ahogy az úszó elmondta, nagyon jó volt a hangulat és a csapat is, mindenki szurkolt mindenkinek és ez átsegítette őket például az olyan kellemetlen dolgokon, mint az itthonihoz képest meglehetősen cudar időjárás. A fiatal úszótehetség elmesélte, számára kicsit lehangoló volt, hogy folyamatosan 15 – 17 fok között mozgott a hőmérséklet, főleg, hogy sokszor a napot is alig látták. Így a városban sem volt sok lehetőségük körbenézni, mint Niki elárulta, sajnos a helyi nevezetességekre sem maradt idejük, a belvárosban laktak, ahonnan nem láttak sokat, viszont az első kirándulásuk alkalmával az óceánpartra vezetett az utuk, ami nagyon jó élményként maradt meg Nikiben.

HÉT ÓRÁS IDŐELTOLÓDÁSSAL KÜZDÖTT A SZEGEDI ÚSZÓ

Ahogy a szegedi úszó elmesélte, általában egy-egy külföldi verseny alkalmával nincs idejük az adott várost is felfedezni, Limába is azért érkeztek csak 10 nappal korábban, hogy mire sor kerül a versenyre, legyen idejük átállni, megszokni a hét órás időeltolódást. Niki elárulta, neki ez egy teljes hétbe telt és most, hogy itthon van, úgy érzi, még mindig küszködik az időeltolódástól.

VOLT, HOGY ÜRES LELÁTÓK ELŐTT VETTÉK ÁT ÉRMEIKET

Niki számára egy-egy versenyen hatalmas erőt és lendületet adnak a lelátóról szurkoló magyarok, Limában viszont ilyen nem volt. Elmesélte, ugyan a más nemzetiségűek is biztatták őket, viszont előfordult olyan is, amikor a magyar csapat a legvégén került sorra a váltóval, mire jött az eredményhirdetés, már senki nem volt a lelátókon.

A KÖVETKEZŐ KÉT HÉT A PIHENÉSÉ LESZ

Niki azt is elárulta kérdésünkre, hogy a következő két hét a pihenésről fog szólni, a családjával Görögországban és Cipruson töltik majd a szabadidejüket, de ezt követően újra az edzéseké lesz a főszerep, hiszen két országos verseny vár még az idén Nikire.

SZEGED365 PODCASTINTERJÚ PÁDÁR NIKIVEL

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb