KikapcsVideo365

Szeged365 olvasói videó: vidra vacsorázott egy szegedi pub-ban

Kevés jobb fej, vadon élő állat van az európai vidránál, amelyet – köszönhetően annak, hogy kizárólag északai életet él – ritkán lehet elcsípni Szegeden. Ótott Ferencnek, a Horthy Csónakház tulajdonosának azonban 10 nap alatt kétszer is sikerült,

  • a helyszín a fent említett, Felső Tisza-parti pub,
  • az időpont késő esti,
  • a szituáció pedig ismét egy vidra-vacsi.

Íme:

@szeged365

Szeged365 olvasói videó: vidra vacsorázott egy szegedi pub-ban :) Köszi, Ótott Feri + Horthy Csónakház!

♬ original sound – Szeged365

Az európai vidra, vagy gyakran csak röviden vidra (Lutra lutra) részben vízben élő ragadozó emlősállat. A szabad természetben ritkán lehet látni, mert a Kárpát-medencében szinte kizárólag éjszakai életet él. Az ujjai közötti úszóhártyák és áramvonalas teste egyaránt a gyors úszást segíti elő. Testtömege: 3–14 kg. Testhossza: 46–82 cm. Nyugat-Európától Északkelet-Szibériáig és Koreáig, Kis-Ázsiában, a Himalája régiójában, Dél-Indiában, Kínában, Japánban, Indokínában, Szumátrán, Jáván és Északnyugat-Afrikában él. Általában az édesvizek környékén él, Nyugat-Európában és Skandináviában a tengeröblökben, Dél- Délkelet-Ázsiában a mangrove-mocsarakban, a bizonytalan helyzetű közel-keleti állomány (fél)sós mocsarakban is megtalálható.

Nem ez volt az első eset, hogy vidrát “szpottingoltak” a Napfény Városában, bő egy hete ugyanitt, tavaly pedig Újszegeden láttak vacsorázó, flangáló vízi ragadozókat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb