Szegedi Arcok

Csodák igenis léteznek: Bende először mutathatta meg egykori orvosainak, hogy már tud sétálni

A szegedi házaspár, Várkonyi Bea és Gábor élete akkor lett teljes, amikor négy hónaposan örökbe fogadták a nyitott gerinccel született kis Bendét, akiről rögtön, ahogy a világra jött, édesanyja lemondott. Amikor tavaly tavasszal először látogattuk meg a családot, még arról számoltak be, hogy a szakemberek szerint lehet, a kisfiú sose tud majd járni, ennek ellenére idén, második megkeresésünkkor már egy hihetetlenül mozgékony, aktív kisgyermekkel találkozhattunk, aki bámulatos fejlődésével még az orvosait is ámulatba ejtette. A család a napokban abban a fővárosi kórházban járt, ahonnan anno Szegedre hozták a kisfiút, Bendus pedig élőben először mutatta meg egykori orvosainak, ápolóinak, hogy csodák márpedig léteznek:

sétált egyet a szemük láttára.

Cikkünkben először a szegedi család sorait idézzük, ezt követően pedig jövünk egy exkluzív Szeged365 videóval, melyet legutóbbi találkozásunkkor készítettünk Bendével, Beával és Gáborral.

“Mióta Bendét hazahoztuk a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórházból, egyszer jártunk ott, pedig nem ezt ígértük – sem magunknak, sem a szakembereknek, sem Bendének.

Nemrégiben – egy szerencsés véletlennek köszönhetően – ismét ellátogathattunk oda, ahol Bendét angyalok őrizték. Angyalok voltak ugyanis az ott dolgozók: a főorvos, az orvosok, a gyógytornász, az ápolónők, a takarítónők.

Már akkor sírtam, amikor a kórtermek felé vezető folyosón sétáltunk, ugyanis a kerekesszékhez hajolva ezt súgta a kisfiam: “Anyucika, amikor itt voltam a kórházban, hívtalak téged telefonon, hogy itt vagyok, gyere értem”. Sosem mondott még ilyet.

Nagyon megható volt, csakúgy, mint minden ott töltött perc. Például, amikor megláttuk azt a kórtermet, ahol Bende élt majdnem 3 hónapig, s ahol először találkoztunk, vagy amikor a doktornő, az ápolónők és a gyógytornász szemében tükröződő boldogságot és könnyeket láttuk csillogni. Olyan csodával és szeretettel vettek minket körül, ami szavakkal el nem mondható. Rengeteg erőt kaptunk tőlük régen és a szeptemberi látogatás alkalmával egyaránt. Bendét egy csodának látják most is, ugyanúgy, mint 2019 júniusában, júliusában és augusztusában, amikor Bende ott élt.

Mindig hálásak leszünk az összes dolgozónak a mérhetetlen szeretetért és a hitért. Bendus pedig megmutatta élőben először, hogy a hitük valósággá vált séta formájában.”

– írta a Séta a Péterfy koraszülött osztályán című blogposztban a család.

CSODÁK LÉTEZNEK: A NYÁRON MÁR TÜNDÉRSZÁRNYAKKAL SÉTÁLT A SZEGED365 KAMERÁJA ELŐTT BENDUS

Imád szerelni, kertészkedni az édesapjával, tanulótornyából segíteni a főzésben édesanyjának a hároméves Bende, a nyitott gerinccel született kisfiú, akiről szülő anyja lemondott világra jövetele pillanatában – írta Fülöp Timi kolléganőnk július végén, amikor a Várkonyi család tiszaszigeti otthonában járt Magyar Andor operatőrünk társaságában. Az azt megelőző utolsó, januári látogatásunk óta Bende óriásit fejlődött, akkor már háromágú botjával, azaz tündérszárnyával gyakorolta az első lépéseket.

A hősies kisfiú fejlődését jól érzékelteti az alábbi három cikkünk,

  • az elsőt 2021. május 15-én,
  • a másodikat 2022. január 21-én,
  • a harmadikat pedig nemrég, 2022. július 24-én hoztuk le.

Az első írásunk óta valóságos csoda történt Bendével, íme a három tartalom kronológiai sorrendben:

Legutóbbi látogatásunkkor már részesei lehettünk annak a csodának, amit tegnap a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház dolgozói is láthattak, Bendus az angyalszárnyai segítségével már sétálni tudott, Bea és Gábor legnagyobb örömére:

“Konkrétumot senki sem tud mondani, de a fejlesztők nagyon bíznak és hisznek Bendében, ahogy mi is” – zárta gondolatait Bea legutóbbi találkozásunkkor. A Szeged365 szerkesztőségében biztosak vagyunk benne, hogy a tündéri kisfiú csodája tovább fokozódik és egy szép napon már a tündérszárnyak nélkül is járni fog a család kincse.

A szülők Bendének és sorstársainak létrehozták a Fuss Bende Alapítványt, ha szeretnél hozzájárulni a kis hős fejlődéséhez, gyógyulásához, mutatjuk, hol tudod megtenni:

Fuss Bende Alapítvány

bankszámla: 11735005-26072036

IBAN: HU23117350052607203600000000

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: บับเบิ้ล
'Fel a tetejéhez' gomb