KikapcsVideo365

Szeged365 aftermovie: meseszép fényfestéssel indult az SZTE Őszi Kulturális Fesztivál, ismét Szeged a világ közepe

Parádés hétfő esti programmal készült a Szegedi Tudományegyetem a Dugonics térre kilátogató szegediek legnagyobb örömére, a 2022-es Őszi Kulturális Fesztivált (melynek médiatámogatói között természetesen a Szeged365 is ott van), tegnap este fél 8-tól egy grandiózus fényfestést rendeztek a Rektori Hivatal Dugonics téri épületének falain. A legklasszabb pillanatokról Andor kolléga lőtt egy Szeged365 aftert, cikkünkben pedig mutatjuk a mai és heti programokat.

SAJTÓFOTÓ KIÁLLÍTÁSSAL NYITOTT AZ ESEMÉNY, AMELY 60 HELYSZÍNEN, 300 PROGRAMMAL DURRANT AZ IDÉN

Az SZTE 26. Őszi Kulturális Fesztivál hivatalos megnyitóját hétfő este 6-tól tartották meg az egyetem Dugonics téri központi épületében. Az esemény egyben a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság fotóriportereinek kiállításmegnyitója is volt,

  • Bobkó Anna, az SZTE NKI sajtókapcsolatokért felelős irodavezető-helyettese,
  • Sahin-Tóth István, az SZTE NKI kreatív munkatársa
  • és Molnár Dóra, az NKI gyakornoka

“Sajtófotók a Szegedi Tudományegyetemről” címmel mutatták be képeiket a nagyközönségnek. Az agyműtéttől a gólyaesküig, a laborbeli műhelymunkától a családi napig terjed a kiállított sajtófotók témája, a képeken a műtők, laboratóriumok, „titkos egyetemi” helyiségek világa tárul fel, ahová az átlagemberek maximum a Kutatók Éjszakáján nyerhetnek betekintést. Mint a megnyitón elhangzott, a fotósok feladata, hogy kamerájukkal is megörökítsenek minden fontos pillanatot az intézmény életében, legyen szó az elsőéves gólyák érkezéséről, a 100 éves professzor köszöntéséről, fejlesztésekről, kiemelt protokoll vendégekről.

Az SZTE 26. Őszi Kulturális Fesztivál sajtófotó-kiállításának látogatói “találkozhatnak” Nobel-díjas tudósokkal, oktatókkal, hallgatókkal, az egyetemi közösség tagjaival.

A fesztivált Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellája, a kiállítást Prof. Dr. Zakar Péter, nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes nyitotta meg, a november 20-ig tartó eseménysorozat 7 hét alatt, 60 helyszínen, 300 programmal várja a látogatókat az “Ősz – művészet – összművészet” szlogen alapján.

RUHACSERÉTŐL A SZEGEDI KORTÁRS BALETTIG – VILLÁMPROGRAMAJÁNLÓ MÁRA, A SZEGED365.HU-N

A teljes programot IDE kattintva találod meg, cikkünk végén pedig a mai repertoárból szemezgetünk, a teljesség igénye nélkül:

14.00 Ruhacsere (Nyugi Kert)

A Recycool megálmodója újra elhozza a sokak által kedvelt ruha cserebere eseményt, amely az újrahasznosítás és tudatosság fontosságának kiemelése érdekében jött létre. A feladatod csak annyi, hogy elvidd a megunt ruháidat, majd boldogan hazatérj az új szerzeményeiddel. A megmaradt darabokat jótékony célra fordítják.

19.00 Pap Éva és Zsigmond Zoltán négykezes zongoraestje (SZTE Rektori Épület, Díszterem)

19.00 Szegedi Kortárs Balett: Blue / Elégia – táncjáték (Szegedi Nemzeti Színház, Kisszínház Horváth Mihály u. 3.)

A Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös
produkciója, a Budapesti Olasz Kultúrintézet támogatásával. Jelmeztervező: D’Ange, koreográfus: Juronincs Tamás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb