Szegedi Arcok

A pedagógusok meghurcolása ellen tiltakozik 65 ságváris tanár, közös nyilatkozatot írtak alá Szegeden

Hetek óta forrnak az indulatok a pedagógusok körében. Országszerte és Szegeden is többször tüntettek az elmúlt időszakban, többen a sztrájk miatt elbocsájtott tanárok miatt is. A demonstrálók és a menesztett pedagógusok mellé állt 65 szegedi tanár is az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolából, akik a szerkesztőségünknek küldött nyilatkozatukban hívták fel erre a figyelmet.

Mint írják:

“Mi, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola e nyilatkozatot aláíró pedagógusai a leghatározottabban tiltakozunk az oktatásügyért bátran kiálló kollégáink meghurcolása ellen. Másokkal egyetemben a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai is a tiltakozás végső formájaként fogtak polgári engedetlenségbe. Munkaviszonyuk megszüntetését abszolút érzéketlen és végtelenül kártékony reakciónak tartjuk. Amellett, hogy együttérzésünket és támogatásunkat fejezzük ki, követeljük felmentésük visszavonását, eredeti munkaviszonyuk visszaállítását.”

A nyilatkozatot 65 ságváris tanár írta alá.

SZERDÁN VOLT A LEGNAGYOBB MEGMOZDULÁS

Szolidaritási tüntetéseket tartottak a Pedagógusok Világnapja alkalmából az ország több nagyvárosában szerdán. Szegeden délelőtt a Deák Ferenc Gimnázium és a Szegedi Szakképzési Centrum Gábor Dénes Technikum és Szakgimnáziuma elé szerveztek élőláncot, délután 6 után pedig a Klebelsberg-szobornál gyűlt össze egy többszáz fős tömeg, közben Budapesten a beszámolók alapján több tízezer ember vonult.

EGY SZEGEDI ÜGYVÉDI IRODA IS A PEDAGÓGUSOK MELLÉ ÁLLT

Pro bono segítséget ajánlott fel a tüntetések miatt kirúgott pedagógusoknak a szegedi Ábrahám László és Ábrahám Csaba. A műhibaperek révén ismertté vált Ábrahám László a közösségi oldalán tette közzé, hogy segítő kezet nyújt a menesztett tanároknak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb