KikapcsVideo365

Kedden reggel megérkezik Szeged karácsonyfája a Klauzál térre, a 11 méter magas ezüstfenyőt Kiskundorozsmáról szállítják a Belváros szívébe (frissítve)

Rudi, a kedvenc fényszarvasunk hétfőn délelőtt futott be a Dugonics térre, de Szeged karácsonyfájára sem kell sokat várnunk, ugyanis kedden reggel 9 órától kezdik el felállítani a Klauzál téren – tudtuk meg Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől.

Mint kiderült, a 11 méter magas ezüstfenyőt Kiskundorozsmáról szállítják be kedden reggel Szegedre. A karácsonyfát egy nagylelkű magánszemély ajánlotta fel, ami az idei évben is a Klauzál téren foglal majd helyet.

KÖZBEN SZERELIK A DÍSZKIVILÁGÍTÁS FÉNYEIT IS SZEGEDEN

Makrai Lászlótól azt is megtudtuk, hogy akárcsak tavaly, úgy az idén is száz kilométernyi (!) fényfüzér ragyogja majd be a belvárost, ezzel Budapest után a miénk, szegedieké Magyarország leghosszabb díszkivilágítása. A tavaly is pompázó fények kerülnek fel idén is, amik 100%-ban LED-esek a takarékosság jegyében. A díszkivilágítás január 2-ig, azaz Vízkeresztig marad fent, a karácsonyfában pedig január 6-ig lehet gyönyörködni. Makrai László mindezek mellett azt is elárulta szerkesztőségünknek, hogy a díszkivilágítás felét tudták időzítőkapcsolóval ellátni. Hozzátette: péntektől minden nap fél 5-kor kapcsolnak majd be a fények, és este 10-kor pedig le.

FRISSÍTVE: KEDDEN DÉLELŐTT BEFUTOTT A KARÁCSONYFA

Ahogy ígértük, kedden délelőtt be is futott Szeged karácsonyfája. A helyszínről élőben tudósított Kisházi Sándor kollégánk. Sasold meg:

IDÉN IS EGY RÁDIÓ 88 HALLGATÓ KAPCSOLHATJA FEL A FÉNYEKET

November 25-én ismét egy szerencsés Rádió 88 hallgató kapcsolhatja fel városunk ünnepi fényeit, és indíthatja útjára az adventi időszakot. Tehát, már csak pár nap van hátra, hogy gyönyörű fényárban ússzon Szeged!

Minden, amit a Szegedi Karácsonyi Hetekről tudni kell:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb