Szegedi Arcok

A Gyógyító Angyal Alapítvány két és fél millió forint értékben adományozott laparoszkópos eszközöket a szegedi gyermekklinikának

A Gyógyító Angyal Alapítvány két és fél millió forint értékben vásárolt laparoszkópos eszközöket a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-Egészségügyi Központ Gyermeksebészeti osztályának. Az adományt Dr. Papp Andrea, az Alapítvány programfelelőse és Dr. Ónodi János, az Alapítvány Kuratóriumának elnöke adták át Dr. Kovács Tamásnak, a Gyermeksebészeti osztály vezetőjének – tájékoztatta szerkesztőségünket az egyetem.

Mint írják, a Gyógyító Angyal Alapítványt 2013-ban magánszemélyek hozták létre, munkáját többek között pedagógusok, orvosok, egészségügyi dolgozók segítik, önkéntesen. Legfőbb céljuk a betegek, illetve szociálisan hátrányos helyzetűek – kiemelten a gyermekek és fiatalok – életminőségének javítása, és az esélyegyenlőségük megteremtése. Minderre az elmúlt közel tíz évben, 25 millió forintot fordítottak. Az Alapítvány ily módon, nyolc éve segíti az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-Egészségügyi Központot is – az elmúlt időszakban összesen 11 millió forinttal.

AZ IDEI ÉVBEN SEM FELEDKEZTEK MEG A KLINIKÁRÓL

Dr. Papp Andrea és Dr. Ónodi János, az Alapítvány tagjai annak érdekében, hogy az adott intézményt a lehető legmegfelelőbb módon támogathassák, előzetesen mindig felmérik azt, hogy annak az egészségügyi intézménynek pontosan mire is lenne szüksége. “A szegedi gyermekklinika esetében az év elején Dr. Kovács Tamással konzultáltunk arról, hogy most mire is lenne szüksége az osztálynak. Akkor még nem tudtam konkrétan megmondani, hogy mekkora összegben tudjuk majd a meglévő eszközöket újakkal bővíteni – hiszen az elmúlt két évben a koronavírus-járvány keresztbe húzta az Alapítvány számításait is, ami a programokat illeti –, de afelől biztosítottam a doktor urat, hogy, ahogyan az elmúlt években, most sem feledkezünk meg róluk” – kezdte Dr. Papp Andrea, a Gyógyító Angyal Alapítvány programfelelőse, aki háláját fejezte ki azoknak a vállalatoknak, és adójuk 1%-át felajánló magánszemélyeknek, akik időről időre hozzájárulnak ahhoz, hogy az Alapítvány teljesíteni tudja célkitűzéseit.

A LAPAROSZKÓPOS ESZKÖZÖKET MINDEN NAP HASZNÁLJÁK

Mint ismertette, az Alapítvány többféle módon igyekszik segíteni a magyar lakosság, azon belül is a gyermekek életét, egészen a csecsemőkortól, a felnőtt korig. Dr. Papp Andrea kiemelte: a szegedi gyermekklinikán Dr. Kovács Tamás mellett, Dr. Vizi Andrással is együtt dolgoznak különböző projekteken, ilyen a „4en a Kéken” nevű projekt is. “Nagyon örülök, hogy a Gyógyító Angyal Alapítvány sokadjára is úgy döntött, hogy támogatja a szegedi Gyermeksebészeti osztályt. A laparoszkópos eszközöket minden nap használjuk, a legkisebb betegeinknél, és a legnagyobbaknál is, így jó, ha az állományunkat, amelyben minden szükséges eszköz rendelkezésre áll, időről időre tovább tudjuk bővíteni, ki tudjuk egészíteni – ígérem, hogy a ma átvett eszközöket is mielőbb használatba állítjuk majd” –  mondta Dr. Kovács Tamás, aki megköszönte, majd kollégái társaságában átvette az adományt.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb