KözéletVideo365

Összesen 600 migránst fogtak el és állítottak elő a lövöldözés után Horgosnál, helikopterrel és drónokkal is keresték őket (videóval)

Helikopterrel és drónokkal is kereste a szerb rendőrség a migránsokat Horgoson – a Szabad Magyar Szó szerint erről számoltak be a helyiek és ezt közölte a szerb Belügyminisztérium is közleményében pénteken, miután csütörtök este lövöldöztek a településen.

A rendőrség és a katonaság is a helyszínre sietett, a Bartók Béla utcát és a vasúton túli területet lezárták. A Szerbiai Rádió és Televíziónak megerősítették az információt, miszerint a rendőrség speciális egységei csütörtök este óta hatszáz illegális bevándorlót állítottak elő. A rendőrség nemcsak Horgost, hanem annak környékét és Szabadkát is átkutatta, az akciót pedig Belgrádra is kiterjesztették. Pénteken délben a szerb Belügyminisztérium közzétette azt a videót, amelyen látszik, ahogy a nagykikindai és a szabadkai operatív rendőri egységek rajtaütnek a migránsokon Horgos határában.

SOK MIGRÁNS ELBÚJT

Az elhagyatott házakban és az illegálisan felállított táborokban összesen hatszáz migránst fogtak el és állítottak elő, sokan azonban elbújtak, meghúzták magukat valahol. A rendőrség egységei a faluban a helyieket hallgatják ki és arra kérik őket, akárhol migránst látnak, azonnal értesítsék őket és már indul is értük egy egység.

A BELÜGYMINISZTER SZERINT ZÉRÓ TOLERANCIA VAN A BŰNÖZŐKKEL SZEMBEN

Szerbiában zéró tolerancia van érvényben a bűnözőkkel szemben, beleértve az illegális bevándorlókat is – nyilatkozta a Pannon RTV-nek a helyszínen Bratislav Gašić belügyminiszter. A tárcavezető elmondta, minden polgár biztonságát szavatolni fogják az egész ország területén. Gašić kiemelte, hogy a horgosi lövöldözés elkövetőit elfogták. Ellenük eljárás indul már a nap folyamán. A belügyminiszter hozzátette, nagy problémát okoz, hogy folyamatosan visszatérnek a migránsok. Minden második éjszaka óriási gondot okoznak. A rendvédelmi erők folyamatosan azon fognak dolgozni, hogy a horgosiak testi épségégét és értékeit is megóvják.

ÖSSZESEN HÉT SÉRÜLT LEHET

A köztévé azt írja, a Belügyminisztérium emberei csütörtökön hat migránst találtak a lövöldözés helyszínén, köztük egy húsz év körüli migránst, mellkasi lőtt sebbel. A Szabad Magyar Szó nem hivatalosan úgy értesült, hogy a csütörtöki összetűzésnek hét sérültje van, őket a szabadkai Közkórházban és a magyarkanizsai egészségházban láttak el, de hivatalos információt ezzel kapcsolatban egyelőre nem sikerült szerezni.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb