Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: karácsonyi fények, bábos felvonulás, tűzzsonglőrök és pezsgő éjszakai élet vár Rád ezen a hétvégén Szegeden

Már csak pár óra és hivatalosan is elindul a Szegedi Karácsonyi Hetek! Egy hónapon keresztül az ünnepi kavalkádé lesz a főszerep, de az igazán nagy durranás ma délután lesz: felgyúlnak az ünnepi fények, indul a mókás felvonulás a Klauzál térről, és még egy kis tüzes zsonglőrködést is láthatunk Szegeden. Mindezek mellett természetesen lesznek pörgős partik és folytatódik a labdarúgó-világbajnokság is. Összeszedtük a legtutibb programokat a hétvégére, itt a Szeged365 Kikapcs!

INDUL A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Változatos adventi programokkal várják a látogatókat mától egy hónapon át Szegeden, vagyis: végre elindul a Szegedi Karácsonyi Hetek. A programsorozat fő helyszíne idén is a Dóm tér lesz, ahol a kézművesek és a kereskedők számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándékötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtőskaláccsal és sok más finomsággal várják a látogatókat. A ma délutáni pontos menetrend így néz ki:

  • 16.30-kor indul a mókás felvonulás a Klauzál térről. A Guiro Ütőegyüttes kíséretében a Kövér Béla Bábszínház színészei óriás bábokkal vonulnak fel a Dugonics téren keresztül a Dóm térre.
  • 18 órától egy nagyon látványos produkcióval készülnek a Fire Fantasy Tűzzsonglőr Csapat tagjai, akik különleges tüzes eszközökkel és a látványos pirotechnikai effektekkel kápráztatják majd el a kilátogatókat.

FELKAPCSOLJÁK AZ ÜNNEPI FÉNYEKET

Ismét egy szerencsés Rádió 88 hallgató kapcsolhatja fel városunk ünnepi fényeit, és indíthatja útjára az adventi időszakot. Tehát, már csak pár óra van hátra, hogy gyönyörű fényárban ússzon Szeged, és újra teljes pompájában ragyoghasson Rudi, a kedvenc fényszarvasunk a Dugonics téren. Az esemény 16.10-kor veszi kezdetét.

ÜZEMEL AZ ÓRIÁSKERÉK

Az idei év újdonsága a Dómmal szemben felállított óriáskerék, melyből csodálatos kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó belvárosra. A november eleje óta üzemelő óriáskerék 50 méter magasra viszi az érdeklődőket, akik szélvédett, zárt kabinokból gyönyörködhetnek a belvárosi panorámában.

VASÁRNAP MEGGYÚJTJÁK AZ ELSŐ ADVENTI GYERTYÁT

A Fogadalmi templommal szemben állították föl a város nyolc méter átmérőjű adventi koszorúját, amely elkészítéséhez 100-150 kéve fenyőgallyat és 40 négyzetméter dróthálót használnak fel. Az első adventi gyertyát november 27-én délután 5 órakor Botka László polgármester és Kiss Rigó László megyéspüspök együtt gyújtják meg.

FOLYTATÓDIK A LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG

Természetesen ezen a hétvégén sem maradunk izgalmas mérkőzések nélkül, hiszen folytatódik a labdarúgó-világbajnokság. A Bárkában és a Vár Sörözőben is készülnek, élőben közvetítik a meccseket. Ami a mérkőzéseket illeti, a következőképpen alakul a menet:

PÉNTEK

  • 14.00 – Katar-Szenegál,
  • 17.00 – Hollandia-Ecuador,
  • 20.00 – Anglia-Egyesült Államok.

SZOMBAT

  • 11.00 – Tunézia-Ausztrália,
  • 14.00 – Lengyelország -Szaúd-Arábia,
  • 17.00 – Franciaország-Dánia,
  • 20.00 – Argentína-Mexikó.

VASÁRNAP

  • 11.00 – Japán-Costa Rica,
  • 14.00 – Belgium-Marokkó,
  • 17.00 – Horvátország-Kanada,
  • 20.00 – Spanyolország-Németország.

A focin kívül a Bárkában pénteken még Friday Night is lesz, este 21.00-kor Dj Tymo várja a szegedieket, majd szombaton Deep House Music Selection estet tartanak Robertoval.

Helyszín: Bárka, Roosevelt tér 1., Szeged, Vár Söröző, Deák Ferenc u. 24.-26., Szeged.

MÉG TÖBB ÉJSZAKAI PARTI

Ezerrel pörögnek a szegedi klubok és szórakozóhelyek is a hétvégére. Nem lesz hiány táncos éjszakai bulikból. Sorra vettük a szórakozóhelyeket, mutatjuk, hol lehet kikapcsolódni Szegeden!

RETRO KLUB

  • Pénteken jön Szeged legmenőbb csajos estéje a Csajok a csúcson,
  • majd szombaton robbannak az elmúlt 25 év legnagyobb slágerei: érkezik Szeged kedvenc partysorozata, a Millenium Kids a 2000-es és 2010-es évek legnagyobb kedvenceivel.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

SING SING

A Sing Sing is készült a hétvégére!

  • Ha itt a péntek, akkor legyen ez a nap a hódításé! A Sing Singben Droplex, Daniel Nike, Janet és R92 adja meg hozzá a hangulatot.

Helyszín: Sing Sing (Mars tér, 6724).

HUNGI

A Hungi sem marad alul ezen a hétvégén Szegeden. Három eseményt is meghirdettek, ebből kettőt péntekre. Ezek szerint:

  • pénteken Back to Black Party lesz,
  • valamint #RMG Szalagavató Afterparty,
  • majd szombaton szintén a középiskolásoké lesz a főszerep #DFG Szalagavató Afterparty-t tartanak Szegeden.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RÉGISÉGEK NAPJA AZ AGÓRÁBAN

Nem semmi programmal csábít szombaton az Agóra: 9:00–13:00-ig jön a XIX. Nemzetközi képeslap, bélyeg, telefonkártya, gyufacímke, régi pénz és egyéb régiségek cserenapja Szegeden.

Helyszín: Szent- Györgyi Albert Agóra, Kálvária sgt. 23., Gogol utca 32., Szeged.

INDIÁNOK A CINEMA CITYBEN

Izgalmasnak tűnő családi filmet tűzött műsorra a Cinema City, a hétvégén látható lesz A kis Winnetou. A filmről azt írják, hogy bár a tizenkét éves Winnetou már igazi nagy harcosnak tartja magát, apja, Incsu Csunna még úgy érzi, bőven van még mit tanulnia fiának. Amikor rejtélyes okokból nem érkezik meg szokásos útvonalán a bivaly csorda, melyet annyira várt a törzs, a fiatal apacs úgy gondolja, eljött az ideje, hogy bebizonyítsa apjának rátermettségét. Kalandos útján segítségére lesz nővére és egy fiatal tolvaj, Tom is.

FURA VILÁG A BELVÁROSI MOZIBAN

Remek kikapcsolódást nyújthat mozizni egyet a családdal a Belvárosi Moziban, ehhez pedig kiváló lehet a Fura világ című animációs mese. A Walt Disney Animation Studios vadonatúj akció-kalandfilmje egy feltérképezetlen és veszedelmekkel teli földre kalauzol el, ahol fantasztikus lények várják a legendás Clade felfedezőcsaládot. A köztük dúló ellentétek azonban veszélyeztetik legújabb és eddigi legfontosabb küldetésüket…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb