Kikapcs

Szeged után Pécs is lefújta a szilveszteri tűzijátékot

Ahogy tavaly és tavaly előtt, úgy idén sem lesz központi szilveszterezés a Széchenyi téren – közölte november végén szerkesztőségünk megkeresésére a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft., a szegedi döntést pedig ma egy pécsi követte: a Baranya megyei város első embere, Péterffy Attila közösségi média oldalán azt közölte, lefújják az év végi tűzijátékot.

Mint a polgármester írta, szavazáson dőlt el, hogy tűzijáték színesítse-e Pécs egét 2022 szilveszterén, vagy az erre szánt összegből inkább a közösség legnehezebb sorsú tagjai kapjanak tűzifát – hasonlatosan az Államnalapítás Ünnepe idején mifelénk alkalmazott megoldáshoz.

A Magyar Hang szerint a kérdés sok pécsit megmozgatott, az online voksoláson több mint 11 ezren vettek részt (most henceghetnénk azzal, hogy a Legszegedibb Szegedieken pedig 82 ezer olvasó 480.000 szavazata meccselt egymással, de inkább nem tesszük, hülyén venné ki magát). Péterffy beszámolója szerint a szavazatok kétharmada, csaknem 7500 voks arra érkezett, hogy tűzijáték helyett tűzifára költsön inkább a város. A szavazók egyharmada, 3700 pécsi a hagyományos tűzijáték mellett tette le a garast.

Két egymást követő évben a Covid tett keresztbe a központi szilveszterezésnek és tűzijátéknak Szegeden, de sajnos az idén sem lesz, a járvány helyett most a gazdasági szempontok és az energiaválság szólt közbe. A döntés a tűzijáték mellett a zenés-táncos-megborulós programokra is vonatkozik.

Legutóbb 2019. december 31-én rendeztek szilveszteri ünnepséget a Széchenyi térre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb