Közélet

Show must go on, ma reggel vádat emeltek Szabó Bálint ellen: valótlanul állította, hogy bántalmazta a rendőr

Percekkel cikkünk megírása előtt indult el 2022 utolsó szegedi közgyűlése, amely Szabó Bálint mentesen zajlik: mint korábban írtuk, a képviselőt még november 12-én tartóztatták le hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt, ezt nemrég további három hónappal, március 12-ig hosszabbították meg. Péntek reggel egy ügyészségi közlemény is kijött a témában, amely arról szólt, megtörtént a vádemelés a politikussal szemben, aki 2020. március 19-én valótlanul azt állította, hogy a vele szemben intézkedő rendőr bántalmazta, valamint becsületsértő kifejezésekkel illette.

Mivel a szegedi képviselő nevéhez az utóbbi két évben elég sok izgalmas eset kapcsolódott, már rögtön, cikkünk elején szeretnénk tisztázni, hogy ezúttal nem:

Ezúttal még az első Covid-járvány idején, az Anna-kútnál keresztbe állós megmozdulás szolgáltatta a vádemelés apropóját:

KERESZTBE RAKTA A SKODÁT A VILLAMOS ELŐTT

A vádirat szerint a képviselő 2020. március 18. napján Szeged egyik forgalmas kereszteződésében gépjárművével megállva akadályozta a villamosközlekedést, mely miatt vele szemben a helyszínen rendőri intézkedésre került sor. Másnap a férfi megjelent a Szegedi Rendőrkapitányságon, ahol szóban, valamint a Legfőbb Ügyészségen, írásban is feljelentést tett. Ezekben előadta, hogy őt a vele szemben intézkedő rendőr a térdhajlatánál megrúgta, valamint a rendőrautóból kilógó lábára annak ajtaját többször is rácsukta, illetve az intézkedés során becsületsértő kifejezésekkel illette.

Fenti állításait a vádlott a feljelentése alapján megindult ügyészségi nyomozás során, a törvényi figyelmeztetések ismeretében, többször, tanúként is fenntartotta. Az ebben a büntetőeljárásban beszerzett bizonyítékok alapján – mivel azok minden kétséget kizáróan cáfolták a feljelentésben előadottakat – a nyomozás megszüntetésére került sor.

HAMIS VÁD ELKÖVETÉSÉVEL VÁDOLJÁK

Mint a közlemény írja, a vádlott a feljelentése alapján elrendelt büntetőeljárást folytató hatóság előtt, hamisan vádolta meg a vele szemben korábban intézkedő rendőrjárőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, becsületsértés, valamint hivatali visszaélés bűncselekmények elkövetésével.

A Szegedi Járási Ügyészség Szabó Bálint önkormányzati képviselőt hamis vád bűntettének elkövetésével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

MÁRCIUS 12-IG VAN LETARTÓZTATÁSBAN A SZEGEDI POLITIKUS, IGAZ, EGY TELJESEN MÁS SZTORI MIATT

Ha már témánál vagyunk, íme egy kapcsolódó Szeged365 cikk, a reggel 9-kor elrajtolt közgyűlés kapcsán. Az esemény show-faktorából minden bizonnyal elvesz majd Szabó Bálint hiánya, akit még november 12-én tartóztatták le hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt, ezt nemrég további három hónappal, március 12-ig hosszabbították meg. 

A szóban forgó letartóztatás nem a villamosos esethez volt köthető, hanem ahhoz, amikor 2021. december 13-án a szegedi politikus besorolt a Budapesten tárgyaló Emmanuel Macron akkori francia elnök kísérő konvojába, s így a nyilvánosság elől lezárt területre is sikerült bejutnia.

“A gyanúsított egyebek mellett gépkocsijával védett személyeket kísérő konvojokba sorolt be, ezzel veszélyeztette a konvojban haladók, valamint az arra közlekedők testi épségét. Emellett ellenszegült rendőri intézkedéseknek. A férfival szemben több eljárás van folyamatban, de tevékenységét akkor is folytatta, miután az első cselekménnyel meggyanúsították” – írta közleményében a letartóztatás napján a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB).

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: image source
'Fel a tetejéhez' gomb