Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: tüzeskedés a Dóm téren, születésnapos Agóra, Szabados Ági és pörgős éjszakai bulik várnak ezen a hétvégén Szegeden

Már december közepét tapossuk, hamarosan itt a karácsony és a hétvégén meggyújtják a negyedik adventi gyertyát is a Dóm téren. A nagy ünnepi sürgés-forgás előtt még előttünk áll egy igazán pörgős hétvége Szegeden. Lesznek tűzzsonglőrök, ünnepi gálaműsor, hajnalig tartó bulik és az is kiderül, hogy Argentína vagy Franciaország nyeri a labdarúgó-világbajnokságot, nyakunkon a döntő! Összeszedtük a legtutibb programokat, itt a Szeged365 Kikapcs!

SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK, TŰZZSONGLŐRÖK A DÓM TÉREN

Változatos adventi programokkal várják a kilátogatókat Szegeden, vagyis: még mindig dübörög a Szegedi Karácsonyi Hetek. Az események fő helyszíne idén is a Dóm tér, ahol a kézművesek és a kereskedők számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándékötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtőskaláccsal és sok más finomsággal várják a látogatókat. Sőt, ma ismét jön a tűzvarázslat, ám egy órával később, 19 órától a Dóm téren.

VASÁRNAP MEGGYÚJTJÁK A NEGYEDIK ADVENTI GYERTYÁT

A Fogadalmi templommal szemben állították föl a város nyolc méter átmérőjű adventi koszorúját, amely elkészítéséhez 100-150 kéve fenyőgallyat és 40 négyzetméter dróthálót használnak fel. A negyedik adventi gyertyát december 18-án, 17 órakor id. Dr. Duda Ernő, Pro Urbe díjjal kitüntetett immunológus, és Wertheim Mátyás ferences plébános gyújtja majd meg.

A HÉTVÉGÉN KIDERÜL, KI LESZ A LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOK

Befutottunk a célegyenesbe, a hétvégén már a labdarúgó-világbajnokság bronzmérkőzését és a döntőt sasolhatjuk meg a Bárkában és Vár Sörözőben is Szegeden. Ami a mérkőzéseket illeti, a következőképpen alakul a menet:

SZOMBAT

  • 16.00 – Bronzmérkőzés – Horvátország-Marokkó,

VASÁRNAP

  • 16.00 – Döntő – Argentína-Franciaország.

Mindezek mellett a Komlói BSK és az OTP Bank – Pick Szeged mérkőzését is meg lehet nézni mind a két helyen szombat este, 18:00-kor.

A meccseken kívül pénteken a Bárkában még este 21:00-kor Deep House Music Selection parti várja a szegedieket, szombaton pedig Várkonyi Tibi.

Helyszín: Bárka, Roosevelt tér 1., Szeged, Vár Söröző, Deák Ferenc u. 24.-26., Szeged.

Apropó, a legutóbbi parti képeit láttad már? Mutatjuk:

FELPÖRÖG AZ ÉJSZAKAI ÉLET

Ezerrel pörögnek a szegedi klubok és szórakozóhelyek is a hétvégén. Nem lesz hiány táncos éjszakai bulikból sem. Sorra vettük a szórakozóhelyeket, mutatjuk, mi a repertoár Szegeden!

RETRO KLUB

  • Pénteken jön a Hello Lányok,
  • majd szombaton a Csajok a csúcson!

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

SING SING

A Sing Sing is készült a hétvégére!

  • Pénteken a hódításé lesz a főszerep, jön G3rixx, Patrick, Koósz Milán és Purebeat.

Helyszín: Sing Sing (Mars tér, 6724).

HUNGI

A Hungi sem marad alul ezen a hétvégén Szegeden. Több eseményt is meghirdettek. Ezek szerint:

  • pénteken Badgirls partit tartanak,
  • majd szombaton We Want White Christmas buli lesz Dj Novákkal.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

10 ÉVES AZ AGÓRA, GÁLAMŰSORRAL ÜNNEPELNEK

10 éves a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra. Orbán Hedvig igazgató szerint az egykori Százszorszép Gyermekház átköltöztetése után ismét megindulhattak a városi gyermek- és kulturális programok. Hozzátette, az évforduló alkalmából ingyenes gálaműsort szerveznek most szombaton. Az Agóra honlapján megjelent eseményleírásból az is kiderült, hogy a gálaműsorban közreműködnek:

  • a Szeghy Endre Pedagógus Női Kar,
  • az Akropolis Táncszínház,
  • a Pavane Táncegyüttes,
  • a Szegedi Deák Big Band,
  • a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar,
  • az Agóra – Ifjúsági Néptánccsoport,
  • és az Argenteus Hangműhely.

Helyszín: Szent- Györgyi Albert Agóra, Kálvária sgt. 23., Gogol utca 32., Szeged.

Időpont: szombat, 17:00.

MENEKÜLT GYEREKEK KARÁCSONYA

December 17-én rendezi meg a megyei Vöröskereszt a Nemzetiségek Házával közösen a szegedi ukrajnai menekültek közös Karácsonyát. A szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában 13 órától zenés karácsonyi műsor, játszóház és megannyi ajándék hívja önfeledt kikapcsolódásra a menekült gyerekeket.

Helyszín: Szent- Györgyi Albert Agóra, Kálvária sgt. 23., Gogol utca 32., Szeged.

Időpont: szombat, 13:00.

SZABADOS ÁGI SZEGEDEN

Szabados Ági, aki a Szegedi Tudományegyetemről indult, és az RTL Klubnál komoly karriert befutott fiatal műsorvezető tart irodalmi esteket decemberben a REÖK-palotában. Ma Peller Mariann műsorvezető várja az irodalomkedvelőket. Akárcsak Szabados Ági az olvasás, televíziós kollégája a spiritualitás népszerűsítésén fáradozik. Új regényét, a Szerelemszövetség című spirituális romantikus történetet mutatja be karácsony előtt az Összművészeti központba látogatóknak.

Helyszín: Magyar Ede tér 2, Szeged.

Időpont: péntek, 17:00.

MŰSORON AZ ÁTJÁRÓHÁZ

Egy igazán különleges filmre vágysz a hétvégén? Akkor az Átjáróházat látnod kell a Cinema Cityben. Így írnak a filmről: Krisztián (Bárnai Péter) vagány és laza srác, aki egy nála is furcsább nagynénikéjével (Kútvölgyi Erzsébet) kettesben él, és végre szerzett magának állást, egy hullaház éjjeliőre lett. És halál szerelmes – volna. De a kiszemelt csaj (Rujder Vivien) az első találkozásuk után nem sokkal mint ügyfél bukkan fel nála: mármint egy buszbalesetet követően hozzák a fagyasztóba. Csakhogy a szerelmes szív akkor is harcra kész, ha már nem dobog. Krisztián és Ági – bár egy világ választja el őket – nem nyugszik békében. És szerencsére a hullaház nem olyan csendes hely, mint kívülről látszik: éjszakánként bőven történnek olyan csodák, amelyeknek köszönhetően a fiatalok is újra találkozhatnak. Egyedül talán nem boldogulnának, de a segítségükre van pár jó szándékú és jó humorú tetem, egy nagyvárosi boszorkány és a saját harcias, a megváltoztathatatlanba sem belenyugvó lelkesedésük. Szükségük is lesz rá: mert a halál nem tréfál, és egy földöntúli hatalmú, az élőkért nem nagyon lelkesedő szellemlény (Kulka János), mindent elkövet, hogy véget vessen a bontakozó románcnak.

VISSZATÉRT CSIZMÁS, A KANDÚR

A Cinema City mellett a Belvárosi Mozi is várja a kikapcsolódókat, és jó hír, hogy idén visszatért mindenki kedvenc tejimádó, kardforgató, veszélyekre fittyet hányó macskája, avagy a filmvásznon Csizmás, a kandúr. A DreamWorks Animation több mint egy évtized után rukkol ki egy új kalanddal a Shrek-univerzumból, amelyben a bátor bandita Csizmás Kandúr ráébred, hogy nagy ára volt annak, hogy fittyet hányt a veszélyre, és nem ügyelt a testi épségére. Kandúr nyolcat eltékozolt a kilenc életéből, bár már nem is számolta őket. Most tehát az eddigi legnagyobb kalandja vár rá: vissza akarja szerezni az életeit. Nekivág a Fekete Erdőnek, hogy megkeresse a legendás Kívánságcsillagot. Ám mivel már csak egy élete maradt, Kandúrnak meg kell alázkodnia, és segítséget kell kérnie egykori társától és vetélytársától, a lenyűgöző Puha Praclitól.Útjuk során betársul melléjük – bár nem kérik – egy izgága, fecsegő, fáradhatatlanul vidám blöki, Perro. Együtt veszik fel a harcot Aranyfürtöcskével és a Három Medve Maffiacsaláddal, valamint egy rémisztő fejvadásszal, a Nagy Gonosz Farkassal…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb