Közélet

Megszüntették a szerb hadsereg megemelt harci készültségét

Aleksandar Vučić államfő, aki egyben szerb katonaság főparancsnoka is, megszüntette a hadsereg megemelt harci készültségét – erősítették meg a hírt a Szabad Magyar Szó szerint az elnöki kabinetből.

A hadsereg harci készültségét december 26-án emelték meg az észak-koszovói események miatt. Akkor Vučić főparancsnokként azt rendelte el, hogy a hadsereg és a rendőrség harci készültségét is emeljék a legmagasabb szintre.

ELTÁVOLÍTOTTÁK AZ EGYIK ÚTTORLASZT IS

A VajdaságMa ugyanakkor azt írja, hogy eltávolították azt az útzárlatot Merdarenél, amelyet a tiltakozó szerbiai polgárok egy csoportja állított fel, hogy így fejezzék ki támogatásukat az észak-koszovói útblokádokon lévő koszovói szerbek iránt. A zárlatok felszámolásáról tegnap este kötöttek megállapodást Raškában, ahol Aleksandar Vučić szerb elnök tárgyalt a koszovói szerbek képviselőivel. A merdarei ellenőrzőpont irányába tartó, Kuršumlija felől érkező autósok és teherautók még mindig sorokban várakoztak, közölte az RTS. A pristinai rendőrség közben bejelentette, hogy nem sokkal délelőtt 10 óra előtt helyreállt a forgalom a merdarei ellenőrzőpontnál. Vučić tegnap este azt mondta, hogy a koszovói szerbek ma reggel megkezdik a barikádok eltávolítását, de a bizalmatlanság megmarad, és mindig tiltakozni fognak. A szerbek garanciát kértek Belgrádtól, hogy soha semmilyen formában nem ismeri el az úgynevezett Koszovó függetlenségét.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb