Közélet

Családbarát Munkahely címet nyert az SZTE Mezőgazdasági Kara

Második alkalommal pályázott a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft.-nél az SZTE Mezőgazdasági Kar a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy elnyerésére. Elsőként 2020-an kapta meg a Kar a Családbarát Hely bronz fokozatát, Munkahely kategóriában, majd egy megújult, a különféle fokozatokat (arany, ezüst, bronz) már nem tartalmazó audit eljárásban, 2023-ban ismét elnyerte a Családbarát Munkahely címet – írja a kar szerkesztőségünknek küldött közleményében.

Mint kiemelték, az idei, Családbarát Hely és Családbarát Munkahely kategóriákban meghirdetett, kétkörös eljárás első része egy online kérdőív kitöltése volt, majd a megfelelő pontszám elérése után egy személyes auditra is sor került a Mezőgazdasági Karon. A maximális megszerezhető pontszámot 108 pontban határozták meg. A legalább 32-re pontozott pályázók jogosultakká váltak a védjegy használatára – tették hozzá.

RUGALMAS, KÖTETLEN MUNKAIDŐ

Az is kiderült, hogy az eljárás során a Mezőgazdasági Kar 53 pontot szerzett, így a tanúsítvány szerint: „A tanúsítási eljárás alá vont szervezet a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy Munkahely kategóriájának birtoklására jogosult.” Az audit eljárás szempontjai között szerepelt a többi között például, hogy mivel segíti az SZTE Mezőgazdasági Kar a családos, gyermeket nevelő dolgozók munkáját, vagy, hogy megteremti-e a rugalmas munkavégzési körülményeket a munkavállalóknak. Pontot ért például a rugalmas, kötetlen munkaidő, a részmunkaidős foglalkoztatás, vagy a szülőknek nyújtott beiskolázási támogatás, illetve a dolgozóknak biztosított munkaidő utáni program, például a Családi Nap szervezése is.

NEM PROBLÉMA, HA A MUNKAVÁLLALÓ KISGYERMEKES SZÜLŐ

„A védjegy megszerzéséért benyújtott pályázattal az SZTE Mezőgazdasági Kar vezetésének célja az volt, hogy a Kar egyébként is családias légkörének intézményesített formát adhasson, hogy a külvilággal is büszkén tudathassuk, hogy a Karon nem probléma, ha a munkavállaló kisgyermekes szülő, vagy ha valaki megváltozott munkaképességű, mert nálunk nemcsak teljes, hanem részmunkaidőben is lehet munkát vállalni” – mondta Dr. Jani Péter az SZTE Mezőgazdasági Kar Dékáni Hivatalának vezetője. A hivatalvezető a jövőbeni tervekről is beszélt, amelyekben szerepel a többi között egy baba-mama szoba építése, egy gyermek foglalkoztató sarok kialakítása, valamit olyan, a meglévő rendezvényeket kiegészítő további, munkaidő utáni közös programok szervezése a dolgozóknak, mint például a Mikulás ünnepség, vagy a Sportnap. Az SZTE Mezőgazdasági Kar a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy Munkahely kategóriájának birtoklására egészen 2025. február 5-éig lesz jogosult.

Az elismerést egyébként az ELI-ALPS Lézeres Kutatóközpont is megkapta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb