Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: nyitva az Öreg Hölgy, Czutor Zoli városunkban koncertezik és sportnap is lesz ezen a hétvégén Szegeden

Tartja magát egyelőre a tavasz, ennek tükrében telis-tele vagyunk programokkal Szegeden. Kinyitott a Szent István téri víztorony, születésnapot ünnepel Czutor Zoli, de lesz sportnap, egy csomó előadás és az éjszakai élet is felpörög Szegeden. Mutatjuk a hétvégi repertoárt, itt a Szeged365 Kikapcs!

NYITVA AZ ÖREG HÖLGY

Március 24. és 26. között ismét kitárja kapuit a Szent István téri víztorony. Három napon keresztül csodálhatjuk meg Szeged szépségét a Szent István tér magaslatából, pénteken ráadásul 9:00-től 17:00-ig mindezt teljesen ingyenesen.

PÖRGŐS PARTIK SZEGEDEN

Bőven akad választék annak, aki az éjszakai élet pörgésére vágyik Szegeden. Mutatjuk, a klubok mivel készülnek a hétvégére!

BÁRKA

  • pénteken Várkonyi Tibi hozza a slágereket és a jó hangulatot a Bárkába,
  • majd szombaton Dj Laz pörgeti fel az eset egy kis deep tech-house bulival.

Helyszín: Bárka, Roosevelt tér 1., Szeged.

RETRO KLUB

  • Pénteken a csajok kapják a legnagyobb figyelmet a Retro Klubban, ugyanis Senoritas estet tartanak,
  • szombaton pedig a kedvenc slágereinket hallgathatjuk az elmúlt 25 évből a Millennium Kids partin, Gabriel B-vel.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

HUNGI

A Hungi sem marad alul ezen a hétvégén Szegeden, hiszen két bulit is hirdettek szombatra. Először újra támadnak a fényre csúnyuló lányok, avagy 40 éves Czutor Zoli legendás zenekara a Nyers, akik szombaton 18 órától Szegeden, a Hungiban ünnepelnek.

Ezt követően a szinglik vethetik be magukat a tánctéren, ahol Dj Basics pörgeti majd a lemezeket.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

TANDORI DEZSŐ ÉS KURTÁG GYÖRGY TALÁLKOZÁSAI

A betűből. A szóból. címmel Tandori Dezső és Kurtág György találkozásairól nyílik kiállítás pénteken Szegeden, a Tiszatáj Szalonban. Kurtág György és Tandori Dezső a második világháború utáni magyar művészet és szellemi élet meghatározó alakjai, akiknek hatása messze túlterjed szűken vett szakterületük – a zene és az irodalom – hagyományosnak tekintett határain. A Kokas Nikolett művészettörténész és Rajk Judit énekművész által létrehozott kiállítás – mely a FUGA Budapesti Építészeti Központ tavalyi, azonos címmel megrendezett tárlatának anyagaiból nyújt válogatást – a két művész kései, 2018 és 2022 közötti üzenetváltásaira összpontosít.

SPORT- ÉS EGÉSZSÉGNAP A TISZAVIRÁGBAN

Szombaton Tavaszi Zue néven egész napos sport- és egészségnapot szerveznek a Tiszavirág Sportuszodában, ahol a sport és a egészség játssza majd a főszerepet, természetesen meccsekkel színesítve.

Időpont: 2023.03.25., 09:00-16:00.

Helyszín: Szeged, Etelka sor 3, 6723.

KARI MINI WINDSTOCK – FAFÚVÓS FESZTIVÁL SZEGEDEN

Idén immár 5. alkalommal kerül megrendezésre a Bartók Béla Művészeti Kar Fafúvós Tanszékének szervezésében a Kari Mini Windstock – Fafúvós Fesztivál. A neves művészek mesterkurzusai mellett többek között hangszerbemutatók, hangszerkiállítás, fuvolaművek bemutatója és hangversenyek várják az érdeklődőket. A teljes programot ITT találod.

Időpont: 2023. március 24-26.

Helyszín: Reök-palota (Szeged, Magyar Ede tér 2.)

MODERNTÁNC TALÁLKOZÓ ÉS ROBIN HOOD AZ AGÓRÁBAN

A Szent-Györgyi Albert Agóra pénteken 24. alkalommal rendezi meg a Moderntánc csoportok találkozóját Szegeden. Több kategóriában lépnek színpadra a versenyzők, látható lesz többek között klasszikus balett, modern tánc, társastánc és színpadi majorette. Mindezek mellett vasárnapra még egy programot hirdettek: jön a Robin Hood, avagy egy kalandos bábelőadás az 5 éven felülieknek. A pécsi Bóbita Bábszínház és a szegedi Kövér Béla Bábszínház előadása lesz látható ekkor az Agórában.

Helyszín: 6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.

SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZ

Két előadással készül a hétvégére a Szegedi Nemzeti Színház. Pénteken és szombaton is terítéken lesz A denevér és az Egy csók és más semmi. Előbbi egy operett, három felvonásban míg az utóbbi egy zenés vígjáték Sziládi Hajna és Rédei Roland főszereplésével.

JÁTSZADOZÁS A SZEGEDI PINCESZÍNHÁZBAN

Szombaton tűzi műsorra a Szegedi Pinceszínház Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című művét. A Játék a kastélyban egyetlen, véletlenül kihallgatott párbeszéd mesterien kigondolt megmagyarázására épül. Három magyar színpadi szerző Olaszországban tölti szabadságát. Turai és Gál színműírók új felfedezettje és pártfogoltja a fiatal zeneszerző Ádám Albert, aki operettprimadonna mennyasszonyával, Annie-vel fog találkozni az előkelő tengerparti kastélyban. Az érkezésük időpontjáról azonban nem értesítik előre Annie-t, s ebből adódnak a bonyodalmak. A három férfi ugyanis fültanúja lesz Annie és korábbi hódolója, Almády félreérthetetlenül bensőséges beszélgetésének. A helyzet egyértelmű, Annie hűtlensége bizonyítást nyert…

Időpont: 2023.03.25., szombat, 19:30.

Helyszín: Dugonics Tér 2., Szeged.

A BELVÁROSI MOZIBA KÖLTÖZIK SHAZAM!

Mit csinál egy kamasz srác, aki szupererőt kap, és ha kimondja a varázsszót, piros ruhás, villámos logós szuperhőssé változik? Nyilván a lehető legtöbbször kiabálja azt, hogy Shazam!, és ahol csak lehet, küzd a világ gonoszai ellen. miközben nagyon élvezi a szupererővel járó összes nagy poént. Nos, Zachary Levi személyében pontosan őt láthatjuk a hétvégén a Belvárosi Moziban.

Helyszín: Szeged, Vaszy Viktor tér 3. 

SZEGEDRE JÖN JOHN WICK

Nyugi, csak a szegedi Cinema City mozivásznára! A negyedik felvonásban John Wick eddigi legveszedelmesebb ellenfeleivel száll szembe. Az érte járó vérdíj csak nőttön nő, miközben az alvilág leghatalmasabb figuráit kutatja New Yorktól Párizsig, Oszakától Berlinig.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb