Kikapcs

Este 7-től felrobban a PICK Aréna: Szegeden dübörög a Lord of the Dance

„Semmi sem lehetetlen, kövesd az álmaidat!” – szól Michael Flatley, a Lord of the Dance produkció alapítójának gondolata, aki valamikor a 90-es évek elején határozta el, hogy minden idők legnagyobb ír táncshow-ját állítja színpadra. Az évek során 60 országban, 1000 helyszínen, 600 millió néző szeme láttára pörgő őrület Magyarországra érkezett, a pénteki, győri premiert pedig ma este a szegedi követi.

  • Kezdés: 2023. május 13. (szombat), 19.00
  • Helyszín: Szeged, Pick Aréna
  • Az utolsó jegyek IDE kattintva várnak.

PONT 25 ÉVE, HOGY ELINDULT AZ ŐRÜLET

Flatley számára a nemzetközi hírnevet a ’94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító 7 perces táncjelenete hozta meg neki, amellyel rögtön berobbant a köztudatba, s létrehozta a Lord of the Dance produkciót. Az utóbbi pont az idén ünnepli 25 éves jubileumát, amelynek alkalmából egy különleges európai turnéra indultak, a hazai közönség pedig öt magyar városban, 

  • tegnap Győrben,
  • ma Szegeden,
  • vasárnap Budapesten,
  • május 16-án Veszprémben,
  • majd 17-én Debrecenben láthatja őket.

A produkció megszámlálhatatlan elismeréseket tudhat magáénak, világszerte színházi rekordokat döntött meg. Az 1996-os bemutató óta több mint 60 országban, több mint 1000 helyszínen, több mint 600 millió ember látta, mára a világ egyik legsikeresebb táncprodukciójaként írta be magát a történelembe.

MAGYAR TÁNCOS KOREOGRAFÁLJA A GRANDIÓZUS SHOW-T

A show egyik különlegessége, hogy vezető koreográfusa egy magyar táncos, aki a napokban Molnár Petra kolléganőnknek adott exkluzív Szeged365 interjút. Papp Zoltán, aki már több mint 20 éve részese a darabnak, és mára már elmondhatja azt is magáról, hogy nem csak táncosként, de társkoreográfusként is az egyik legfontosabb szereplője a produkciónak.

LÉLEGZETELÁLLÍTÓ KOREOGRÁFIA, KORSZERŰ LÁTVÁNYTECHNIKA

A 25 éves jubileum alkalmából a rajongók az előadás egy megújult változatát láthatják, lélegzetelállító koreográfiákkal, új kosztümökkel és a legkorszerűbb látványtechnikai effektekkel. A tánckarban a világ negyven legkiválóbb táncosa kápráztatja el a nézőket Michael Flatley rendezésében, és Gerard Fahy zeneszerző zenéjének kíséretében. A megújult előadás egyszerre ötvözi a hagyományokat és az újszerűséget úgy, hogy közben megtartja az ír tánc sugárzó erejét.

A show este 7-kor indul a PICK Arénában, jegyek korlátozott számban IDE kattintva érhetőek el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb