Mindenmás

Hamarosan indul a banzáj, lezárják a Belvárosi hidat: más útvonalon közlekednek majd a trolik és egyes megállóhelyek is változnak

Ma indul a Dóm téri kavalkád és az Oskola utcai programok is, szombaton pedig a Hídivásár Szegeden. Egy picit ez felborítja a közlekedést a Belvárosban, mint csütörtökön megírtuk, a hétvégén forgalomkorlátozásokra számíthatunk, hiszen lezárják a Belvárosi hidat. Mint kiderült, ez érinti a közösségi közlekedést is, más útvonalon közlekednek majd a trolik és a megállóhelyek is változnak.

TROLIPÓTLÓ AUTÓBUSZOK KÖZLEKEDNEK

A XXII. Hídivásár miatt, 2023. május 20-án (szombaton) üzemkezdettől 2023. május 21-én (vasárnap) üzemzárásig az érintett 5-ös és 6-os trolibuszvonalak közlekedési rendje változik. Az SZKT azt közölte, hogy a Körtöltés utca/Vértói út és Újszeged, Gyermekkórház végállomások között módosított útvonalon, végig trolibuszpótló autóbuszok közlekednek.

Az 5-ös és 6-os trolibuszpótló autóbuszok érintett megállóhelyei:

  • Újszeged, Gyermekkórház irányába – Bartók tér megállóhelyig változatlan minden, majd a pótlóbuszok a Tisza Lajos krt. (Károlyi u.) megállóhely, Anna-kút (Tisza L. krt.) mh., Glattfelder tér villamos mh., Szent-Györgyi Albert utca mh., Újszeged, Gyermekkórház végállomáson közlekednek.
  • Körtöltés utca/Vértói út irányába – Újszeged, Gyermekkórház vá., Csanádi u. mh., Torontál tér (P+R) ideiglenes mh., Napfényfürdő mh., Szent-Györgyi Albert utca mh., Glattfelder tér villamos mh., Dózsa Gy. u. mh., Széchenyi tér (Vörösmarty u.) ideiglenes megállóhelyeken a pótlóbusz közlekedik, majd a Tisza Lajos krt. (Mikszáth K. u.) megállóhelytől változatlanul a már megszokott trolik járnak majd.

Az 5-ös és 6-os vonali járatok a Széchenyi tér (Kelemen u.) megállóhelyet egyik irányban sem, Újszeged, Gyermekkórház irányban az eredeti Torontál tér (P+R) megállóhelyet és a Csanádi utca megállóhelyet nem érintik.

A 9-ES ÉS 19-ES VONALAKON IS VÁLTOZÁS LESZ

A 9-es és 19-es trolibuszvonalak közlekedési rendje is változik. A Bakay Nándor utca és Lugas utca, valamint Makkosház és Tarján, Víztorony tér között a trolibuszok módosított útvonalon közlekednek. Így:

  • A 9-es trolibuszok érintett megállóhelyei – Lugas utca irányába – Bartók tér megállóhelyig változatlan, majd a Tisza Lajos krt. (Károlyi u.) mh., Anna-kút (Tisza L. krt.) megállóhely következik, ezt követően a Glattfelder tér trolibusz megállóhelytől változatlan a menetrend.
  • Bakay Nándor utca irányába – Dózsa Gy. u. megállóhelyig változatlan minden, majd a Széchenyi tér (Vörösmarty u.) ideiglenes megállóhely következik, ezt követően a Tisza Lajos krt. (Mikszáth K. u.) megállóhelytől ismét változatlan.

A 19-es trolibuszok érintett megállóhelyei:

  • Tarján, Víztorony tér irányába: Bartók tér megállóhelyig változatlan, majd a Tisza Lajos krt. (Károlyi u.) mh., Anna-kút (Tisza L. krt.) megállóhely következik, ezt követően a Glattfelder tér trolibusz megállóhelytől változatlan a menetrend.
  • Makkosház irányába: Dózsa Gy. u. megállóhelyig változatlan, majd Széchenyi tér (Vörösmarty u.) ideiglenes megállóhely következik, ezt követően a Tisza Lajos krt. (Mikszáth K. u.) megállóhelytől ismét változatlan minden.

A 9-es és 19-es vonali trolibuszok a Széchenyi tér (Kelemen u.) megállóhelyet és a Múzeum megállóhelyet egyik irányban sem, Tarján Víztorony tér/Lugas utca irányban a Dózsa utca megállóhelyet nem érintik.

A BUSZOKNÁL IS VÁLTOZÁS LESZ

A Volánbusz információi szerint a buszjáratok is terelt útvonalon közlekednek. A 60-as, 67Y-os, 70-es, 71A-s, 72-es, 72A-s jelzésű autóbuszoknál lesz változás. Erről részletes infó ITT.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb